ekološka akcija

Ronioci čistili more u Bakru. Pripremaju se za postavljanje svjetskog rekorda

15.06.2024 u 14:19

Bionic
Reading

U pripremi za postavljanje svjetskog rekorda u broju ronioca u ekološkoj akciji čišćenja podmorja sljedeće godine, u Bakru je u subotu u akciji sudjelovalo sedamdesetak ronioca uz još dvjestotinjak drugih volontera

Međunarodna akcija čišćenja bakarskog podmorja okupila je ronioce iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije koji su podijeljeni u sektore, do lokacija u Bakarskom zaljevu kretali s obale ili brodicama.

Pozdravili si ih gradonačelnik Tomislav Klarić, direktorica Turističke zajednice Bakra Sonja Jelušić Marić i organizator akcije Velimir Vrzić.

U oko sat vremena prikupljeno je na stotine različitih odbačenih predmeta s morskog dna, koji su ispunili dva spremnika za krupni otpad.

Kako navodi Velimir Vrzić, to je bio test za postavljanje svjetskog rekorda sljedeće godine u svibnju, u povodu Međunarodnog dana planete Zemlje. Planira se da tad u more zajednički skoči 1001 ronilac s pontona u Bakru, kako bi potom zajednički čistili podmorje.

U more bi ronioci skočili simbolično "U pet do 12", upozoravajući na nužnost očuvanja okoliša i održivog razvoja.

Službeni pokrovitelji prve Međunarodne ekološke akcije u Bakru su Grad Bakar, Turistička zajednica Bakra, Primorsko-goranska županija, Luka Rijeka, tvrtka Metis, koja je zbrinula otpad, Dragon Maritime Adria i Hidra.

sve osim nogometa

Učitavanje...