Salata s kus kusom i listovima cikle

Salata s kus kusom i listovima cikle

04.04.2012 u 11:34

Bionic
Reading

... i rotkvicama i mladom zelenom salatom i acetom i maslinovim uljem i limunom i kuhanim jajima ... ako vam je ćeif!

Preduskrsni obrok, priprema za sve jajaste šunkaste, pincaste, pogačaste obrokekoji nam slijede. Nakon Uskrsa sam pripremila recept koji će vam pomoćida se odmastite ;).


Na Dolcu kod tete Branke, osim klica, kupujem rotkvice i listove cikle od kojih spravljam salatu i redovito je koristim kao
brunch ili ručak


Snimajući za
Dobru hranu pronašla sam, isto na Dolcu, izvore raznoraznih jaja; prepeličjih, pačjih i guščjih


Ako vam se salata doima siromašnom, unatoč zelenolisnim delicijama, rotkvicama i kus kusu, dodajte joj povrh još jedno kuhano guščje ili pačje jaje ili pak, ako se danas osjećate otmjeno, par prepeličjih (mogu se konzumirati i sirova!)

za dvije osobe

dvije šake listova cikle
dvije šake očišćene, mlade zelene salate
vlasac
šalica kus kusa
maslinovo ulje
sol, papar, chili
limunov sok
kuhano jaje (obično, guščje, pačje ili prepeličja)

Isperite salate, smjestite ih u zdjelice u kojima ih kanite servirati i konzumirati, dodajte nasjeckane rotkvice i skuhani kus kus.

Prije kuhanja kus kus malo prepecite na tavi, dodajte mu dvije šalice vode, miješajte i kuhajte dok voda ne ispari, a kus kus se pretvori u skuhanu, grudičastu smjesu.


Dodajte kus kus u salatu i prelijte začinima (maslinovo ulje, limunov sok, aceto balsamico, sol, papar, chili, kuhano jaje)


Promiješajte i pojedite s guštom!