N/A

Salsa od manga na kukuruznoj tortici

17.11.2009 u 19:19

Bionic
Reading

Ovo je jedan od Aninih omiljenih recepata porijeklom iz indijske kuhinje. Kukuruzne tortice premazane salsom od manga donijet će dašak egzotike na svaki parti, a uzvanici će ostati zadivljeni igrom boja i okusa ovih delikatesnih grickalica

SASTOJCI:

Za tortice:
3 žlice kukuruzne krupice
60 gr brašna
¼ žličice soli
¼ žličice praška za pecivo
1 jaje, istučeno
5 žlica mlijeka
1 žlica rastopljenog maslaca
125 gr kukuruza
cayenne paprika
1 žlica ulja od suncokreta

Za salsu:
½ zrelog manga, nasjeckanog na sitne kockice
½ ljubičastog luka, sitno nasjeckanog
1 svježa zelena chilli papričica, očišćena od sjemenki i rebra te sitno nasjeckana
sok od jedne limete
sol, papar
125 ml milerama
20 svježih listova peršina

PRIPREMA:

Pomiješajte kukuruznu krupicu, sol, brašno, prašak za pecivo, jaje, mlijeko i maslac te napravite glatku smjesu. Umiješajte zrna kukuruza. Dodajte ljutu papričicu po ukusu. Premažite tavu uljem. Zagrijte je i pecite po žličicu smjese. Pecite dok tortice nisu hrskave i zlatne boje, oko 2 i pol minute po svakoj strani. Premažite tavu ponovno između svake ture. Pustite da se tortice ohlade. Za salsu, pomiješajte mango luk, chilli i limetu. Dodajte sol i papar. Stavite po žličicu milerama i salse na torticu. Završite s listićem peršina.