PREDIZBORNO OBEĆANJE

'Škola i vrtić na Kajzerici gradit će se na proljeće 2013'

06.11.2012 u 15:49

Bionic
Reading

'Vrtić i škola na Kajzerici počet će se graditi na proljeće 2013. godine', ustvrdio je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik na sastanku održanom na prijedlog Građanske inicijative Za kaj? Za KAJzericu! Ondje su uz prvog čovjeka Grada i ključne ljude gradskih ureda bili i Davor Bernardić, predsjednik Skupštine Grada, te zastupnici SDP-a i HDZ-a

Uz vrtić i školu gradit će se i URIHO-ov centar, Dom obrtnika, ali bi se u produžetku cijelog kompleksa trebao naći i Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL) koji bi gradilo Ministarstvo poduzetništva i obrta, za što će kroz mjesec dana biti raspisan arhitektonski natječaj.

Gradonačelnik je najavio da će u petak biti predstavljen kompletan projekt za koji bi se, ako ne bude novaca u gradskoj blagajni, rješenje iznašlo kroz javno-privatno partnerstva.

'Financijski plan ćemo donijeti na proljeće. Cijena može biti 150, dvjesto, tristo milijuna kuna. Sve ovisi. Ako ne bude novaca, gradit ćemo po poznatom modelu javno-privatnog partnerstva', kazao je Bandić.

Davor Bernardić naveo je da je gradnja vrtića i škole od iznimne važnosti.

'Svi smo za gradnju škole i vrtića, kao i centra za URIHO. U rebalansu će biti ostavljeno 14 milijuna kuna za vrtić i školu te pet milijuna za URIHO', kazao je Bernardić.

Ognjen Golubić, koji je pokrenuo inicijativu za Za kaj? Za KAJzericu!, prema obećanjima je vrlo skeptičan i strahuje da od svega neće biti ništa.

'Svake godine slušamo kako će se graditi iduće godine. Na Kajzerici živi oko pet tisuća stanovnika. Sramota je da u 21. stoljeću jedno takvo naselje nema školu i vrtić. Ne postoji škola, ali ni centar za invalide.

Glavni problem je zemljište. Svi bi bili presretni da se pokrene gradnja dogodine, ali čisto sumnjam da će se nešto tako dogoditi. Interesantno je što postoji dobra volja sa svih strana, barem deklarativno. Hoće li to tako biti, vidjet ćemo', zaključio je Golubić.