... s namirnicama koje imamo i u Domovini ;). Odnosno - s namirnicom. Listajući australski fensišmensi food magazin veljača/ožujak, Donna Hay, uvidjela sam da su banane - in
Pa sam se pokondirila i krenula prijateljima u Maleziji spravljat' sladoled od banane. Nema mi Maje Danice Pečanić ovdje pa nismo mogle snimiti cijeli proces (Majo, mi bismo to bolje od ovijeh u Doni Hej ;)).
za četiri lizača ... apokalipse ?!?
4 oguljene banane
sok 1 limuna ili limete
400 ml slatkog vrhnja
70 g šećera u prahu
čep ekstrakta vanilije ili vrh žličice vanilije
Banane ogulite, nasjeckajte na komade i ubacite u posudu s ostalim sastojcima te dobro izmiksajte.
Ako nemate aparat za sladoled - stvaarno sve još jednom dooobroizmiksajte.
Izlijte u kalupe za sladoled i stavite u zamrzivač. Ostavite ih u zamrzivaču 2 do 3 sata.
Izvadite i poslužite!
U međuvremenu možete napraviti i preljev od čokolade, ako se (po)želite lagano zabetonirati ;).
Ovo nam je hit dana ovdje, u KL - u, pa neka bude i pjesma za sladoled od banane, e da bi dekonstruirala moj fudstilistički snobizam ... a i Mrle kaže Jelo, Jeloslatka karamelo - što sjaaajno ide sa sladoledom od banane ;)