Sladoled od kokosa s breskvama i borovnicama

Sladoled od kokosa s breskvama i borovnicama

19.07.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Navedeno voće je prokuhano u malo vode, meda i začina i preliveno preko sladoleda od kokosa. Potonji možete zamijeniti i onim od limuna ili vanilije ... slurp!

Sladoled s preljevom od voća uvijek je dobrodošao, pa čak i kad sladoled nije home made izrade.


Nemam sladoledomat, a pješke mi se ne da mutit' sladoled pa sam prekopala sve postojeće škrinje kako bih (pro)našla sladoled od kokosa


I uspjela sam, ali nije bilo jednostavno!

Zato slobodno zamijenite taj od kokosa kojim drugim, jednostavnije nabavljivim sladoledom poput vanilije, limuna ili punča.


Jednako će mu dobro pristajati lagano prokuhane breskve ...


... i borovnice

za preljevanje 2 do 4 sladoleda

2 oveće, oguljene i nasjeckane breskve
šalica borovnica
par cijelih klinčića
par zrna kardamona ili štapić cimeta
2, 3 žlice meda ili javorovog sirupa
sok 1 limete
1/2 vrećice vanilin bourbon šećera
1/2 šalice vode

U lonac ulijte vodu i dodajte začine (cimet ili kardamon, klinčiće, vanilin bourbon). Umiješajte med ili javorov sirup, sok limete i promiješajte.


Koristite domaće, sočne, dlakave breskve :)

Ubacite narezane breskve i pustite da se kuhaju dok tekućina ne provrije.
Ubacite borovnice i kuhajte još 5 do 10 minuta na laganoj vatri.


Skinite voće/preljev s vatre i prelijte ga preko sladoleda od kokosa, limuna, punča ili vanilije :)


Slurp i smaz!


Toplo voli hladno i obrnuto ;)!