... ilitiga još jedan recepat s Kofi arta. Keksi kojih sam se napekla za sljedećih deset godina. Iste su, posjetitelji, jeli sirove i tvrdili da su im baš super tak'i. Mašala!
Dakle ovaj tjedan ispunjavam obećanja i obećajem istovremeno. Obećala sam recepte svih kekasa koje ispekoh na Kofi Artu - uključujući i Mrvičine.
Zato uživajte u receptu za najbolje ćoklit ćip kukije na svijetu! Isprobala sam dosta recepata - ali ovaj mi je najdraži i najboljega okusa, teksture, mirisa.
Na fotkama ćete ih vidjeti samo u sirovoj varijanti i budite sretni da je tako! Umalo ostadosmo bez sirovih, a kamoli pečenih kekasa
za 10ak keksa (američke veličine)
1 šalica bijelog šećera
1 šalica smeđeg šećera
2 jaja
1 žličica praška za pecivo
3 šalice tamne čokolade (ako stavljate mliječnu izbacite jedan od šećera)
200 g maslaca
2 i 1/2 šalice bijelog brašna
2 žličice ekstrakta vanilije
2 šalice mljevenih, preprženih oraha
3/4 šalice mljevenih zrna kakaa
krupna sol za posipanje po vrhu
Zagrijte pećnicu na 190 C.
Pomiješajte sve sastojke i dobro zamijesite. Pretvorit će se u veliku, masnu kuglu s komadima čokolade. Odvajajte kuglicu po kuglicu smjese i utisnite svaku na masnim papirom obloženi protvan. Ukrasite svaki keks s par zrna krupne soli.
Ubacite u pećnicu i pecite 15 do 20 minuta.
Izvadite kekse iz pećnice i pustite da se ohlade. Hruskajte i uživajte u bogatstvu okusa. Na kraju sve zalijte čašom mlijeka ili porta!