MAXTV PRVA LIGA, 1. KOLO

Slaven Belupo uspješan u Vinkovcima

22.07.2012 u 20:48

Bionic
Reading

Nogometaši Slaven Belupa nakon uspješno odrađene prve europske utakmice, i u prvenstvu su krenuli pobjedom. Koprivnička momčad je na gostovanju u Vinkovcima porazila Cibaliju 3:0

Sredinom tjedna Slaven Belupo je sjevernoirskim amaterima utrpao šest golova i tako najavio vrlo dobru sezonu. Svoju seriju pobjeda nastavili su i na otvaranju nove prvenstvene sezone u Vinkovcima. Naime, Slaven s 3:0 svladao Cibaliju

Iako ogled Cibalije i Slaven Belupa nije ponudio spektakularan nogometa, gosti iz Koprivnice mogu biti sasvim zadovoljni na kraju. Zahvaljujući golovima Bubnjića koji je bio najviši u skoku nakon kornera u 13. minuti te Raka u 64. i 87. minuti vraćaju se s punim plijenom s gostovanja u Vinkovcima.

Odmah po primljenom pogotku domaćini su imali priliku za izjednačenje kada je nakon slobodnog udaraca Bartolovića Mazalović glavom tukao, no golman Rodić je bio na mjestu. Novu priliku vinkovačka momčad je imala u 25. minuti kada je Pavličić tukao iz daljine, no i ovog puta je siguran bio Silvio Rodić.

Kako je vrijeme prolazilo domaćini su sve više pritiskali, dok se momčad Slavena potpuno zatvorila i branila prednost dopustivši Cibaliji da dominira te prijeti tek iz daljine. Dosta zaposlen je bio koprivnički golman Rodić koji je u nedjelju navečer bio nepremostiva prepreka za domaće nogometaše.

U drugom poluvremenu, gledali smo nove pokušaje domaćina koji su se trudili ne bi li došli do izjednačenja, no ovog puta nisu imali dovoljno ideja da probiju gostujuću obranu. Prijetili su i Pavličić i Vitaić no jednostavno nije išlo. I taman u jeku napada domaćina, Slaven iz kontre koju je povukao Vugrinec dolazi do novog gola. Veteran u redovima gostiju u 64. minuti je našao Raka koji zaobilazi domaćeg golmana i postiže gol koji je sasvim dotukao Vinkovčane. Do kraja utakmice Rak je u 87. minuti svojim drugim golom na utakmici postavio i konačni rezultat od 3:0.

Zadar  - Osijek 0:0

Zadar i Osijek u svojoj su premijeri nove sezone podijelili bodove u Stanovima odigravši 0:0. Prvu prigodu na utakmici imali su gosti u 35. minuti kada je Jugović lijepo pucao glavom, no lopta je otišla preko gola. U drugom poluvremenu domaćini su krenuli agresivnije i aktivnije, no svejedno nisu uspjeli kreirati nikakvu opasnost pred golom Osijeka. Prvu pravu prigodu domaćini su imali u 57. minuti kada je Ćurjurić nakon lijepe akcije pucao s vrha šesnaesterca ali iznad gola gostiju.

Do kraja utakmice igrači i jedne i druge momčadi su se povukle, vjerojatno zadovoljni bodom, tako da više nije bilo nikakvih ozbiljnijih prilika.