nema više iznadprosječne topline

Slijedi promjena vremena: još danas toplo, a onda...

03.04.2017 u 07:54

Bionic
Reading

Još će danas temperatura zraka biti znatno viša od prosječne za doba godine, uz većinom suho i barem djelomice sunčano vrijeme. Od utorka do četvrtka svježije i promjenljivije, uz povremenu kišu, ponegdje i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, osobito na Jadranu, a od petka ponovno stabilnije i toplije

U većini krajeva danas će biti pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. S juga postupno oblačnije pa se ponajprije uz obalu očekuje malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom. U unutrašnjosti vjetar slab, poslijepodne do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu slab do umjeren zapadni i jugozapadni mjestimice će okrenuti na sjeverozapadni, na sjevernom Jadranu na buru. Najviša dnevna temperatura zraka u većini krajeva od 17 do 22 °C, u središnjim i istočnim predjelima malo viša, javlja DHMZ.

Slavonija, Baranja i Srijem u ponedjeljak će biti najsunčaniji, iako će povremeno biti i umjerene naoblake. Sredinom dana zapuhat će umjeren istočnjak i sjeveroistočnjak, a temperatura će danju porasti do oko 24 °C, javlja HRT

U središnjoj Hrvatskoj oblačnije, ali još uglavnom suho, te malo manje toplo nego na istoku, od 21 do 24 °C, poslijepodne uz sjeveroistočnjak, većinom slab i umjeren, kojega će biti i u Gorskome kotaru i Lici.

U gorju i na sjevernom Jadranu oblaka će biti više nego na sjeveru zemlje, mjestimice i uz malo slabe kiše ili pokoji pljusak. Na moru će jugo do jutra oslabjeti i okrenuti na zapadni i sjeverozapadni vjetar, samo mjestimice i buru.  I na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije puhat će zapadni i jugozapadni vjetar, na otvorenome sjeverozapadni. Uz promjenljivu naoblaku moguća je sporadična kiša, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Temperatura zraka danju uglavnom od 17 do 21 °C.

Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske, gdje će biti još oblačnije nego u sjevernijim krajevima, uz povremenu mjestimičnu kišu, a mogući su i neverini. Nakon ujutro još juga, zapuhat će zapadni i sjeverozapadni vjetar.

Idućih dana na kopnu promjenljivo, povremeno i pretežno oblačno, ponegdje s kišom, mjestimice i grmljavinom.

Uz sjeverni i sjeveroistočni vjetar temperatura zraka bit u padu.  I na Jadranu promjenljivo i svježije, ponegdje s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Puhat će zapadnjak i sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu i bura, koje u četvrtak može biti i drugdje na obali.