USPJEŠNI GOSTI

Split sredio Zagreb, a Osijek Lokomotivu

28.10.2011 u 20:06

Bionic
Reading

U petak su odigrane dvije utakmice MAXtv prve lige, a u obje su gosti uzeli puni plijen. Osijek je slavio u Maksimiru kod Lokomotive (1:4), a Split je bio bolji od Zagreba u Kranjčevićevoj (0:2)

SPLIT – ZAGREB 0:2

Split se revanširao Zagrebu koji ga je izbacio u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa. Prije nekoliko dana 'pjesnici' su slavili 2:1, ali su sada u prvenstvenom ogledu 'crveni' stigli do pobjede u Kranjčevićevoj 2:0.

Bila je to otvorena utakmica u kojoj je bilo dobrih prilika s obje strane, ali Splićani su bili nešto bolji i opasniji te su zasluženo uzeli sva tri boda.

Prvi pogodak postigao je Vitaić u 59. minuti. Veznjak je majstorski pogodio s 25 metara, a vratar Zagreba Vidaković nije imao šanse. Drugi gol dogodio se je u posljednjim trenucima utakmice nakon pogreške domaće obrane koju je iskoristio Rebić.

Oko 1000 gledatelja vidjelo je i dva isključenja u zadnjih deset minuta utakmice. Prvo je zbog dva žuta kartona pocrvenio Pavlović (Zagreb), a zatim i Šimić (Split).

Split se pobjedom učvrstio na trećem mjestu sa 27 bodova, dok je Zagreb ostao na sedmoj poziciji sa 19.

LOKOMOTIVA – OSIJEK 1:4

Osijek je očitao pravu lekciju igračima Lokomotive. Iako je u Maksimiru utakmicu nešto bolje otvorio domaćin, momčad iz Gradskog vrta je izdržala početne napade i zatim ubojito odgovorila.

U 32. minuti je Ljubojević glavom precizno načeo mrežu 'lokosa', a isti igrač je u 81. minuti opet glavom razriješio sve dvojbe.

No, to nije bilo sve od golova pred mizernih 100-tinjak ljudi na tribinama. Do kraja utakmice za Osijek se u strijelce dva puta upisao i Maglica (86, 90+1), dok je počasni pogodak Lokomotive bilo djelo Jurića (89).

Osijek je s nova tri boda skočio na četvrto mjesto s 22 boda, ispred Slaven Belupa (21) i Intera (20) koji imaju utakmicu manje. Lokomotiva je i dalje 11., jedno mjesto iznad opasne zone, s 15 bodova.

Spomenimo da su ovo kolo naši nogometaši posvetili borbi protiv raka dojke.

Tako su 'lokosi' i Osječani na travnjak istrčali s transparentom 'Igramo za život! Igramo za njih!', a ružičaste vezice na kopačkama bile su znak da su i nogometaši uključeni u listopadsku kampanju protiv raka dojke.