spasila ga majka

Stravičan događaj u marini: Riječna vidra odvukla dijete pod vodu, izgrizla ga i izgrebla

15.09.2024 u 20:53

Bionic
Reading

Službenici za zaštitu divljih životinja objavili su da je riječna vidra u pristaništu marine na području Seattlea napala i odvukla malo dijete u vodu

Riječna vidra napala je dijete u marini u blizini Seattlea, odvukavši ga s pristaništa u vodu prije nego što je majka uspjela spasiti svoje dijete, izjavili su su službenici za divlje životinje, prenosi Independent.

Dijete je bilo povučeno pod vodu i ponovno izronilo nakon nekoliko trenutaka, tijekom incidenta koji se dogodio u četvrtak u 9:30 ujutro po lokalnom vremenu, u marini Bremerton u okrugu Kitsap, priopćili su službenici Washingtonskog odjela za ribu i divlje životinje.

Vidra ih progonila dok su bježali s pristaništa

Vidra je nastavila gristi i grebati dijete dok ga je majka izvlačila iz vode. Životinja ih je progonila dok su napuštali pristanište, rekli su službenici za divlje životinje. Dijete je zbrinuto u bolnici.

"Zahvalni smo što je žrtva zadobila samo manje ozljede, zahvaljujući brzim reakcijama majke i otpornosti djeteta", rekao je narednik Ken Balazs iz Odjela za ribu i divlje životinje. "Također želimo zahvaliti luci Bremerton na brzoj koordinaciji i komunikaciji sa zakupcima marina."

Vidra odvedena na testiranje

Policajci su uhvatili vidru i odveli je u laboratorij za dijagnostiku bolesti na testiranje, uključujući i testiranje na bjesnoću, stoji u priopćenju. Agencija u subotu nije odgovorila na upite o rezultatima testiranja.

Riječne vidre uobičajene su diljem Washingtona i mogu se pronaći u slatkovodnim i slanim staništima, rekli su dužnosnici. Susreti s ljudima rijetki su, a šest ih je zabilježeno u proteklom desetljeću, dodali su.

Riječne vidre mogu biti teritorijalne i "poput svake divlje životinje, po svojoj su prirodi nepredvidive", zaključili su dužnosnici.