JEDNA OSOBA OZLIJEĐENA

Sudar vlakova kod Požege

Bionic
Reading

Neobična nesreća dogodila se oko 12.15 sati na željezničkoj pruzi Velika – Trenkovo. U sudaru željezničkog radnog stroja i drugog radnog stroja lakše je ozlijeđena jedna osoba, dok će visina štete biti poznata nakon očevida policije i djelatnika HŽ-a

Do nesreće je došlo kada je radni stroj (lokomotiva), krećući se prugom iz smjera Požege, naletio na remontni vlak koji je radio na obnovi pruge. Iako je istraga u tijeku, Glas Slavonije neslužbeno doznaje da je problem bio što je remontni vlak bio udaljen 200-tinjak metara od zavoja iz kojeg je izašao radni stroj. Do sudara je došlo jer je zaustavni put bio prekratak, pa je, unatoč kočenju strojovođe, radni stroj udario u remontni vlak.

Ozlijeđene osobe su prevezene u požešku bolnicu gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđene. Nakon ukazane liječničke pomoći puštene su kućama. Vozači radnih strojeva odvezeni su u požešku opću bolnicu na alkotestiranje.

Kako je riječ o dionici pruge koja je već više od mjesec dana zbog rekonstrukcije zatvorena za promet putničkih i teretnih vlakova, točan uzrok nesreće u kojoj su dvije osobe ozlijeđene utvrdit će se nakon policijskog očevida. Vozači će biti alkotestirani, navodi Hina. Posljednji vlakovi koji su prije rekonstrukcije prometovali ovom dionicom morali su se zbog sigurnosti kretati brzinom od 20-ak kilometara na sat, pa se može pretpostaviti da ni brzina radnih strojeva nije bila veća.