ZASTUPNICI O POVRATKU

Šuker najavio nove 'duele' s Linićem

15.05.2014 u 14:27

Bionic
Reading

Povratak Slavka Linića u saborske klupe primijetili su i njegovi kolege zastupnici. S nekolicinom njih se pozdravio, a s nekim i zadržao u razgovoru, kao primjerice s bivšim HDZ-ovim ministrom financija Ivan Šukerom. O čemu su razgovarali, Šuker nije htio otkriti

Šukerove i Linićeve svađe već su zapisane u saborsku povijest. Jednako su bile žestoke kada je HDZ-ovac bio ministar financija, a Linić u oporbi, ali i kada je Ministarstvo financija preuzeo SDP-ovac, a Šuker bio običan zastupnik. Novinari su stoga upitali Šukera hoće li biti takvih svađa i sada kada se Linić vratio u saborske klupe.

'Ne vidim da je sukob argumenata svađa, netko to radi temperamentnije, netko to radi tiše. Prema tome, vjerojatno će biti takvih duela', priznao je Šuker.

No hoće li Linić biti žestok, Šuker nije mogao proreknuti. 'Vidjet ćemo 26. svibnja što će biti ujutro', kazao je Šuker podsjetivši na Linićevo obećanje da će o svom odnosu s premijerom progovoriti nakon europskih izbora.

S Linićem je kratko porazgovarao i predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar. 'Dobro došao Slavko. Pozdravili smo se i porazgovarali. Rekao sam mu da mu želim puno sreće u okruženju', kazao je Lesar.

Linić je pročavrljao i s HNS-ovom Nadom Turinom Đurić, koja sjedi pored njega u saborskim klupama.

'Gospodin Linić i ja smo oboje iz Rijeke i poznajemo se niz godina i dugo godina surađujemo u politici jer smo dole i HNS i SDP već godinama koalicijski partneri. Čavrljamo o koječemu. Između ostalog, gospodin Linić povremeno živi na području mog grada Kraljevice pa imamo i zajedničkih tema oko toga', rekla je HNS-ovka.

'Sigurna sam da će biti marljiv i vrijedan zastupnik koji će dolaziti, kakav je bio i prije i kakvog ga pamtim. Bio je zastupnik i kad sam ja bila predsjednica Vlade, i znao je biti žestok i vrlo okrutan i prema meni i prema Vladi pa me zanima hoće li jednakom snagom i žestinom u toj maniri nastaviti i sada ili će odrađivati svoj posao', kazala je pak nezavisna zastupnica Jadranka Kosor.

Na povratak Linića za govornicu osvrnuo se i nezavisni zastupnik Ivan Grubišić. 'Smatram da smo danas u Saboru dobili još jednog čovjeka koji će dignuti razinu rasprave o svim problemima, a to je gospodin Linić, pa ga pozdravljam i želim mu uspjeh u saborskim klupama', poručio je Grubišić.