radio svoj posao

Svađa na aerodromu Brazilcu spasila život, nije se ukrcao u zrakoplov koji se srušio

10.08.2024 u 13:26

Bionic
Reading

Brazilac Adriano Assis, iz Rio de Janeira, za dlaku je izbjegao smrt nakon što mu je zabranjen ulazak u zrakoplov koji se kasnije srušio, i u kojem je smtrno stradala 61 osoba koja se nalazila u avionu.

Adriano Assis iz Rio de Janeira rekao je brazilskoj novinskoj kući TV Globo da je rezervirao pogrešan let i da je kasnio na izlazu za ukrcaj za svoj Voepass let iz Cascavela za Guarulhos.

"Normalno, uvijek je netko na šalteru u zračnoj luci, ali nije bilo nikoga", rekao je Assis. Zrakoplovni radnik odbio ga je pustiti da uđe u avion, čak i nakon što se posvađao. U tom napetom trenutku, nitko od njih nije znao da će njihova razmjena pomoći Assisu da izbjegne sigurnu smrt.

“U tom trenutku sam se posvađao s njim i tako dalje, i to je bilo to. I spasio mi je život”, rekao je Assis. Popit putnika leta pokazao je da je u zrakoplovu trebalo biti 58 putnika. Assis je bio 58. putnik koji se nije uspio ukrcati.

Nakon što je saznao za nesreću, Assis je potražio zrakoplovnog radnika i zagrlio ga.

“Grlim ga jer je obavio svoj posao. Da nije radio svoj posao, možda ja danas ne bih radio ovaj intervju”, rekao je, a glas mu je drhtao od emocija.

Osvrćući se na incident, Assis je priznao svoj početni ispad. Čovjek koji je nekoć bio meta njegovog bijesa sada je bio njegov spasitelj.

“Govorio sam iz ljutnje, ali ovaj momak, ne znam mu ni ime, stvarno mi je spasio život”, rekao je.

Videosnimke koje su snimili promatrači pokazuju kako se zrakoplov Voepass ATR 72 oteo kontroli prije nego što se zabio u zatvoreno naselje u Vinhedu, oko 80 kilometara sjeverozapadno od Sao Paula. Iako su svi u avionu poginuli, vlasti su priopćile da na tlu nije bilo žrtava.

Ta je nesreća bila najsmrtonosnija zrakoplovna nesreća u Brazilu od siječnja 2023., kada se zrakoplov Yeti Airlinesa srušio u Nepalu, pri čemu su poginule 72 osobe.