DRAMA U BUCKINGHAMSKOJ PALAČI

Tabloidi digli paniku: Princ Philip nije umro, nego se povlači

04.05.2017 u 10:39

Bionic
Reading

Nema razloga za zabrinutost za zdravlje kraljice Elizabete II i njezina supruga Philipa, rekao je Reutersu dobro obaviješteni izvor iz kraljevske palače nakon što je britanski tabloid objavio da su svi pripadnici kraljevskog domaćinstva hitno pozvani u Buckinghamsku palaču

Daily Mail je rano ujutro objavio da su svi članovi kraljevskog domaćinstva iz cijele Britanije pozvani u palaču na hitan sastanak, što je odmah izazvalo nagađanja na društvenim mrežama da se nešto loše zbiva s kraljicom ili princem.

Nema razloga za paniku, rekao je Reutersu neimenovani izbor. Britanska kraljica u travnju je proslavila 91. rođendan, a Philip će idući mjesec napuniti 96 godina.

Daily Mail je objavio da će se kraljevskom osoblju obratiti lord Chamberlain, upravitelj kraljevskog domaćinstva, i kraljičin prvi tajnik sir Christopher Geidt.

Sastanak je počeo u 10 sati. Tema nije poznata, ali BBC navodi da takvi sastanci osoblja kraljevskog domaćinstva nisu rijetkost.

Independent piše da je dodatnu strku izazvao tabloid The Sun koji je zabunom objavio tekst da je princ Phillip, suprug kraljice Elizabete II, preminuo u 95. godini života. Test su izbrisali nakon nekoliko minuta, ali ga je Google nastavio izbacivati u pretraživanjima teme.

U međuvremenu je stigla dugo očekivana obavijest iz Buckinghamske palače koja je izazvala strku u britanskim medijima.

Naime princ Philip se odlučio povući iz javnosti od jeseni ove godine. To znači da će ispuniti svoje previđene obaveze do spomenutog roka i nakon toga više neće primati molbe za posjete i pokroviteljstva, ali je moguće da se s vremena na vrijeme pojavi na određenim javnim događanjima. Princ je pokrovitelj više od 780 organizacija.