'CREEPY JOE'

Tko nam to dolazi: Najgori gafovi američkog potpredsjednika Bidena

24.11.2015 u 16:05

Bionic
Reading

U glavni grad Hrvatske sutra stiže američki potpredsjednik Joe Biden. I dok je njegov dolazak nesumnjivo snažna vanjskopolitička poruka, s obzirom na to da se u Hrvatskoj baš i ne možemo pohvaliti učestalim posjetima najviših dužnosnika svjetskih velesila, ovom prilikom odlučili smo podsjetiti na ono po čemu je Biden najpoznatiji u SAD-u

Naime, dok njegova šefa, američkog predsjednika Baracka Obamu, prati imidž vrsnog retoričara i autora knjiga, koji se itekako dobro zna izražavati i verbalno i pismeno, Biden je gafovima vjerojatno najskloniji američki političar u posljednjih 10-ak godina.

Bidenove verbalne eskapade i ispadi možda i ne bi bili toliko zabrinjavajući da ih često ne prati, blago rečeno, neprimjereno ponašanje prema ženama u njegovoj blizini. Američki potpredsjednik tako je sklon ulaženju u osobni prostor svojih suradnica i kolegica, pa čak i novinarki koje prate Bijelu kuću.

Tako je Joe Biden u dijelu američkih medija nakon niza neugodnih situacija koje je proizveo svojim neprikladnim pipkanjem kolegica, prozvan nimalo laskavom titulom 'Creepy Joe' (jezivi Joe), a kao vjerojatno najpoznatiji primjer 'nemirnih ruku' američkog potpredsjednika navodi se onaj iz veljače ove godine, kad je Creepy Joe pred upaljenim kamerama TV kuća nježno šaputao i neprikladno dodirivao Stephanie Carter i to u trenutku dok je njezin suprug Ashton Carter davao prisegu prilikom preuzimanja dužnosti američkog ministra obrane.

Joe Biden i Stephanie Carter

Ništa manje strašna bila je Bidenova interakcija s 13-godišnjom kćeri senatora Chrisa Coona. Naime, Biden je prilikom Coonove prisege u Senatu na krajnje neprikladan način dodirivao 13-godišnju kćer senatora Coona, šaputao joj na uho te je u konačnici pokušao poljubiti, što je djevojka jedva izbjegla.

Joe Biden i 13-godišnja kći senatora Coona

Neprikladno ulaženje u osobni prostor ženskih osoba nije jedina vrsta gafova kojoj je Biden sklon. Naime, koliko je njegov šef dobar retoričar, toliko Biden zna biti potpuno pogubljen prilikom davanja izjava. Koliko to nespretno može zvučati, pogledajte i poslušajte u priloženoj kompilaciji najgorih Bidenovih verbalnih ispada.

Verbalni gafovi Joea Bidena