Šljiva i naranča su pravi multivitamini, a da su savršen izbor i kao sastojci deserta, dokazat će vam ova torta!
SASTOJCI:
500 g šljiva
1 naranča
50 g šećera
1 štapić vanilije
150 g maslaca, omekšalog
150 g šećera
2 jaja
85 g brašna
1 žlica praška za pecivo
100 g oguljenih badema
1 naranča
30 g maslaca
25 g smeđeg muscovado šećera
50 g badema u listićima
PRIPREMA:
Naribajte koricu i iscijedite sok naranče. Sameljite bademe.
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Prerežite šljive na pola, izvadite koštice i stavite ih u vatrostalnu posudu sa šećerom, koricom i sokom naranče. Dodajte i sjemenke iz štapića vanilije i pecite 20 minuta. Ohladite.
Premažite maslacem kalup za tortu i obložite masnim papirom stjenke kalupa.
Tucite maslac sa šećerom dok postane pjenast. Miksajući, dodajte jaja, jedno po jedno. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i mljevene bademe.
Ulijte smjesu u kalup i dodajte šljive s njihovim sokovima i lagano ih gurnite u smjesu. Pecite pola sata u pećnici.
Naribajte koricu druge naranče, rastopite maslac i umiješajte šećer, koricu i bademe u listićima.
Premažite tu smjesu po napola pečenoj torti, smanjite temperaturu pećnice na 160°C i pecite još 20 minuta. Ohladite tortu u kalupu prije posluživanja.