n/a

Torta od špinata

05.05.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Umjesto klasične pite, zašto ne biste probali špinat na drugi način?

SASTOJCI:

2 srednje velika poriluka
2 maslaca
svježe mljeveni papar
3/4 kg svježeg špinata, opranog i bez peteljki
ljute mljevene papričice po ukusu (cayenne)
naribani muškatni oraščić
500 ml mlijeka
6 jaja
svježe naribani parmezan

PRIPREMA:

Odstranite zelene dijelove poriluka, ostatak dobro operite i nasjeckajte sitno.
Rastopite maslac na tavi i pirjajte poriluk s malo soli i papra, povremeno miješajući, dok ne omekša. Dok se poriluk pirja, nasjeckajte špinat u trake.
Kad poriluk omekša, dodajte špinat, malo po malo, kako dio po dio špinata uvene. Dodajte još malo soli i papra, a na kraju naribajte oraščić i dodajte papričicu po ukusu.
Kad je sav špinat uvenuo, prebacite u veću posudu i ostavite da se malo ohladi.
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Premažite vatrostalnu posudu maslacem.

Ispasirajte špinat s mlijekom i jajima, dok ne dobijete glatku smjesu.
Ulijte smjesu u vatrostalnu posudu i pospite naribanim parmezanom. Pecite oko 45 minuta, dok se smjesa ne stisne. Ohladite malo i poslužite sa salatom.