TRAVNJAK, ZAHODI, OKOLIŠ...

Traju dogovori: Ultra Festival obnovit će Poljud

25.07.2013 u 13:50

Bionic
Reading

Organizatori Ultra Europe Festivala, čije se prvo izdanje prije dva tjedna vrlo uspješno odigralo u Splitu, potvrdili su da će se na Poljud vraćati najmanje u iduće četiri godine. Splitskoj gradskoj vlasti potvrdili su da je splitski festival bio najuspješnije 'otvaranje' ovoga brenda u povijesti, koji se u proteklih petnaestak godina već širio na nekoliko država u Aziji i Južnoj Americi

Dva dana masovnog partijanja na splitskom stadionu ostavilo je vidne posljedice na travnjaku koji će idućih tjedana evidentno morati biti promijenjen i za što će trebati oko 100 tisuća eura, no čini se da oko toga neće biti nikakvih problema.

'Za razliku od organizatora koncerata koji su se održavali prije i poslije ovoga festivala, a koji su se postavili samo kao korisnici Poljuda, Ultra želi biti partner Splitu i Hajduku. To iznimno cijenimo', otkrio je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Kako doznajemo u splitskoj gradskoj upravi, s organizatorima festivala upravo se pregovara kako bi se pronašlo trajno rješenje za problem travnjaka: nije, naime, problem promijeniti sam gornji sloj - jer to se nekoliko puta već radilo - nego sanirati njegovu podlogu i drenažu koja je postavljena ispod zemlje. A to se na Poljudu nije napravilo još od otvaranja stadiona 1979., iako se i tada znalo da radovi nisu najbolje izvedeni.

'U interesu je i Grada i Hajduka da se to obavi pa ćemo se involvirati', dodala je Baldasarova savjetnica Ana Đeldum. Sam gradonačelnik otkrio je i da, osim travnjaka, organizatori Ultra Festivala predlažu da će o svom trošku urediti komunalnu infrastrukturu oko stadiona.

'Konkretno, žele urediti sanitarne čvorove oko Poljuda i prostor izvan samog stadiona, a mi bismo im trebali izdati dozvole. Da, čini se da smo pronašli dobrog partnera', zaključio je Baldasar.

Inače, Ultra Festival ovih će dana vjerojatno i unajmiti jedan od prostora na Poljudu i ondje otvoriti svoj europski ured.