MEKSIČKI ZALJEV

Troje Hrvata spašeno s krstarenja iz pakla

15.02.2013 u 11:10

Bionic
Reading

Među četiri tisuće putnika i članova posade kruzera Carnival Triumph, koji je pet dana plutao morem Meksičkog zaljeva, bilo je i Hrvata, troje Dubrovčana, koji rade na brodu, javlja Dnevnik.hr. Drama putnika na kruzeru koji je konačno dotegljen do obale Alabame počela je u ponedjeljak, kada je u strojarnici izbio požar, a brod ostao bez pogona te je nestalo struje i vode. Podovi broda bili su natopljeni fekalijama

Kakvo je bilo stanje na kruzeru od 272 metra, najbolje govori izjava majke jedne od putnica, Nelly Betts: 'Imaju tekuću vodu, ali smeđe je boje. Ne mogu koristiti WC. Podovi na brodu natopljeni su otpadnim vodama. Uvjeti su stvarno grozni.'

Dnevnik.hr javlja da je vlasnik broda obećao putnicima povrat novca i popuste na budućim putovanjima, a najavio je i odštetu od 500 dolara po putniku.

Nakon prošlogodišnjeg nasukavanja njihove Coste Concordije, havarija još jednog kruzera težak je udarac. 'Većina putnika vozilima će biti prebačena u hotele u New Orleansu. Organizirali smo i čarter letove kojima će se vratiti u Houston', izjavio je Terry Thornton iz Carnival Cruise Linesa.

'Ovo je bilo moje prvo i zadnje putovanje na kruzeru', rekao je jedan od putnika, 24-godišnji Kendall Jenkins, piše dnevnik.hr.

Krstarenje iz pakla na Carnival Triumphu