OSTVARIO PRVU POBJEDU

Tudor: Zaslužili smo pobjedu, a mogla je biti i veća

08.05.2013 u 22:26

Bionic
Reading

Nakon prve utakmice finala hrvatskog Kupa oba trenera, Tudor i Ivković, vjeruju da mogu doći do konačne pobjede u uzvratu na Maksimiru

Trener Hajduka Igor Tudor bio je vidno zadovoljan pobjedom u prvoj utakmici finala Kupa protiv Lokomotive, pogotovo jer je njegova momčad bila evidentno bolja - a pored toga jer je uspjela napraviti preokret

'Ovi momci dugo nisu pobijedili u Splitu, a Lokomotivu nisu dobili nikada. Gubili smo i uspjeli okrenuti rezultat, zasluženo pobijedili, a čak mislim da smo mogli biti još uvjerljiviji. Danas nemam nikakvih zamjerki', kazao je Tudor odmah nakon utakmice na Poljudu. Istaknuo je publiku i njeno bučno navijanje tijekom cijele utakmice, oko 18 tisuća gledatelja Hajduku su zbilja bili 12. igrač.

Nakon svoje prve pobjede u trenerskoj karijeri je, kaže, vrlo zadovoljan - ali svjestan je da se radi tek o prvom poluvremenu finala.

'Bilo mi je žao gubiti nakon dobre igre, bio sam ljut i razočaran, a preokret je važan zbog igrača. Vratilo im se izgaranje i rad u zadnjim danima i mjesecima, iako je, kažem, razlika mogla biti i veća', kazao je Hajdukov trener. Njegove trenerske zamisli i promjene na terenu će se, tvrdi, vidjeti tek nakon ljeta, dok u preostalim utakmicama ove sezone ima zadatak ostvariti što bolji rezultat.

'Lokomotiva ostaje druga na tablici, možda je i dalje favorit u uzvratu, ali mislim da je nakon ove naše pobjede malo manji favorit. Hajduk se, pak, i dalje bori za Europu i kroz prvenstvo, već u nedjelju imamo još jednu važnu utakmicu. Igrat ćemo kao Hajduk', kazao je Tudor.

Trener Lokomotive Tomislav Ivković čestitao je Hajduku, no i dalje je uvjeren da je njegova momčda bolja. 'Odigrali smo dvadeset minuta kako znamo i možemo. Dali smo gol, imali priliku za još jedan, a onda nam je pala koncentracija. Prvi Hajdukov gol nas je iznenadio, kod drugoga nas je već počela hvatati panika', priznao je Ivković.

'Nije lako igrati u Splitu, dolazile su ovdje i veće momčadi... I danas tvrdim da je moja momčad bolja, samo što je Hajduk odigrao bolje u tih šezdeset minuta', dodao je Lokomotivin strateg.

'U uzvratu ćemo igrati dovoljno za osvojiti Kup, imamo aktivan rezultat. A ambicije su nam iste i za nedjeljnu za utakmicu na Poljudu', hrabar je Ivković.