NESREĆA U NJEMAČKOJ

U frontalnom sudaru dvaju vlakova najmanje 8 mrtvih

09.02.2016 u 09:16

Bionic
Reading

Najmanje 8 ljudi je poginulo a stotinjak ih je ozlijeđeno u sudaru dvaju vlakova kod Bad Aiblinga u Bavarskoj, 60 kilometara jugoistočno od Münchena, javila je njemačka policija a prenosi Deutsche Welle

Nesreća se dogodila nešto prije 7 sati u utorak, kod mjesta Bad Aibling, 60-tak kilometara jugozapadno od Münchena. Nakon frontalnog sudara dvaju vlakova, nekoliko dijelova kompozicije se prevrnulo. Najteže ozlijeđeni prebačeni su u bolnice helikopterima, dok su ostale prevezla ambulantna vozila.

Glasnogovornik bavarske policije Jürgen Thalmann potvrdio je da je u nesreći poginulo osmero ljudi, dok je 100 ozlijeđeno, od čega 50 teško.

Stefan Sonntag, glasnogovornik područne policije u Rosenheimu rekao je kako se na tom području godinama nije dogodila ovakva nesreća. Dodao je da je u olupini vlaka zaglavljeno još nekoliko ljudi, a službe za spašavanje rade na njihovom izvlačenju.

Deutsche Welle piše kako se vjerovalo da je u vlaku manje ljudi, budući da su u Bavarskoj u tijeku fašničke svečanosti, no ispostavilo se da je vlak bio prepun putnika.

RTL Autor: RTL

Uzrok nesreće je još uvijek nepoznat. Vlakovi pripadaju regionalnoj prijevozničkoj tvrtki Meridian, dok je za održavanje pruge zadužen Deutsche Bahn.