projekt avenue v

U središtu Zagreba niče zgrada sa 74 luksuzna stana. Od cijene boli glava

26.09.2024 u 13:03

Bionic
Reading

Da interes za luksuznim stanovima u Zagrebu ne posustaje, potvrđuje projekt Avenue V na križanju Strojarske ulice i Avenije Vukovar, gdje su prije desetak dana krenuli radovi

Nova zgrada niknut će na mjestu na kojem je nekad bio Croatia Šped, tik do zgrade Plive, u kojoj je danas smješteno Ministarstvo pravosuđa. Avenue V imat će sedam nadzemnih etaža, ukupne površine od oko 17.500 četvornih metara, te dvije podzemne etaže za parking.

Dio kompleksa bit će poslovne namjene te će se u tom dijelu nalaziti uredi. Stambeni dio je površine od oko 6500 četvornih metara i imat 74 stana različitih kvadratura, od 60 do 200 metara četvornih.

'Imamo dosta upita i rezervacija. Cijene se kreću od 5600 eura za metar kvadratni pa naviše, odnosno dodatnih 250 eura za svaki kat više', kazao nam je Sergio Serdarušić, vlasnik agencije Eurovilla, koja prodaje stanove.

Stanovi u ponudi su dvosobni, trosobni i četverosobni, a orijentirani su dvostrano i trostrano, ovisno o poziciji. Svaki ima dizalicu topline i podno grijanje te su sve prostorije klimatizirane, a kako se navodi u projektu, riječ je o luksuznoj gradnji i uređenju te će se u cijeloj zgradi koristiti proizvodi vrhunske kvalitete, prateći najnovije trendove u tehnologiji i gradnji.

Najveći stan na sedmom katu ima površinu od 216 četvornih metara, od čega na zatvoreni dio otpada 150 četvornih metara, a lođa je površine 74 četvorna metra, terasa oko 31 četvorni metar te žardinijera, odnosno prostor sa zasađenim biljem, devet četvornih metara. Ima tri spavaće sobe, tri kupaonice, WC i vešeraj, uz, naravno, prostrani dnevni boravak te kuhinju. S obzirom na veličinu, ima pogled na sjever, jug i zapad.

Autor projekta je arhitekt Krešimir Petric, a investitor je tvrtka Vid Park iz Zagreba, iza koje stoji austrijska poduzetnica Slavica Vranjković. Tvrtka je krajem prošle godine imala troje zaposlenih i ukupnu aktivu od oko 4,6 milijuna eura, a prihodi su joj lani iznosili oko 230 tisuća eura.

Vranjković je, prema pisanju austrijskog medija specijaliziranog za promet, prije četiri godine prodala svoju tvrtku SV Transportservice GmbH (SVTS) austrijskom DKV Mobilityju. U domaćim medijima spominjala se pak kao donatorica varaždinske Udruge Ana, koja djeci s teškoćama u razvoju pruža pomoć u učenju.

Radove na projektu Avenue V izvodi tvrtka Terra Plant.

  • +2
Projekt Avenue V Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Eurovilla.hr