VIDEO

Ukrajinci objavili snimku direktne borbe M2 Bradleyja i ruskog oklopnog transportera

09.06.2024 u 12:49

Bionic
Reading

Čini se da novi ratni video koji je objavila Ukrajina prikazuje američko borbeno vozilo pješaštva M2 Bradley kako iz neposredne blizine puca na ruski oklopni transporter

Na snimci koja se proširila X-om vide se dva vozila koja jure jedno prema drugom velikom brzinom po seoskoj cesti, pri čemu neprekidno pucaju. U jednom trenutku se približavaju na nekoliko metara jedan drugome, za dlaku izbjegnuvši sudar.

Vidi se i kako vojnici padaju s ruskog oklopnog automobila prije nego što je skrenuo s ceste i zaustavio se, dok je iz stražnjeg dijela sukljao dim.

Natpis koji prati video glasi: 'Vojnici 47. zasebne mehanizirane brigade zadržavaju najmanje tri ruske borbene brigade. S ogromnim rezervama ljudstva, Moskovljani brzo nadoknađuju svoje teške gubitke i bacaju ih natrag u bitku. Borbe ne staju ni na trenutak.'

Ukrajinska vojna web stranica Militarnyi izvještava da je rusko vozilo bilo model BTR-82A, sa strojnicom od 30 mm.

Business Insider nije mogao neovisno potvrditi gdje i kada je video snimljen.

DeepState, analitički kanal Telegrama koji prati događaje na bojnom polju, rekao je da je video snimljen na istočnoj periferiji sela Sokil u oblasti Doneck u Ukrajini, nedaleko od Časiv Jara. Kanal je naveo da je, prema riječima glasnogovornika brigade, ruski oklopni transporter 'naknadno eksplodirao na mine koje su postavile ukrajinske obrambene snage'.

Ovo je već drugi video u kojem je ukrajinski 47. mehanizirani most demonstrirao što Bradleyjev automatski top Bushmaster M242 25 mm može učiniti u bliskoj borbi.

Prvi, objavljen 2. lipnja, čini se da prikazuje Bradley kako puca na dva ruska transportna vozila. Mogu se vidjeti ruski vojnici kako bježe iz vozila.

Kanal je naveo da je, prema riječima glasnogovornika brigade, ruski oklopni transporter 'naknadno eksplodirao naišavši na mine koje su postavile ukrajinske obrambene snage'.