HAJDUK NA STANOVIMA

Umorni hajdukovci neće istrčati u Zadru

05.08.2012 u 10:30

Bionic
Reading

Trener Hajduka Mišo Krstičević poručio je da će protiv Zadra u Stanovima sastaviti momčad samo od spremnih i odmornih igrača, onih koji se nisu potrošili protiv milanskog Intera

Igrači Hajduka maksimalno su se potrošili na europskom ogledu s Interom, no Europu treba što prije zaboraviti i okrenuti se domaćim zadaćama. Splićane u trećem kolu MAXtv Prve lige očekuje najbliže gostovanje, u Stanovima protiv Zadra, u tradicionalno prijateljskom okruženju, ali i protiv tradicionalno neugodnog protivnika.

'Očekujem da moji igrači maksimalno motivirani istrče u Zadru pred naše navijače, koji nam tradicionalno na Stanovima daju veliku podršku. Ako želimo ostati što bliže vrhu prvenstvene ljestvice, a želimo, to nam je u ovom trenutku prioritet. Za nikoga neće biti alibija, igrat će samo najspremniji i najodmorniji. Tko bude pokazao znakove nespremnosti ili umora, neće nastupiti', najavio je trener Hajduka Mišo Krstičević.

'Dileme nemam, sve se vidi na treningu. Prvenstveno mislim na umor i neke detalje u igri koje baš svatko i ne vidi', kazao je Krstičević i istakao primjer Andrijaševića, koji ne može odigrati svaku utakmicu od prve do zadnje minute.

'Bolje da ga imamo na raspolaganju svaku utakmicu po 70 minuta, nego da ga potrošimo i nemamo na duži rok. Ne zaboravite da je ovo nama šesta utakmica u 18 dana, da smo imali i nekoliko napornih putovanja i da to nikome nije lako izdržati, pa ni mladim igračima', kaže Krstičević, koji još uvijek traži idealnu postavu svoje momčadi.

'Znate da tijekom priprema nismo mogli igrati prijateljske utakmice, još uvijek se tražimo. Osovina momčadi su desni bek Vršajević, stoper Maloča, zadnji vezni Radošević i napadač Vukušić, oni su igrali sve utakmice. Na žalost, zbog zgusnutog ritma već 20 dana nismo trenirali kako bismo trebali i tek nakon 7-8 kola ćemo znati gdje smo i na čemu', pojašnjava Krstičević, koji je otkrio i da je računao na barem još dva pojačanja.

'Trebali smo dovesti još po jednog stopera i napadača, no svi jako dobro znamo da Hajduk nema novca i da ćemo se morati pokriti onim što imamo. U kadru su 24 igrača i s njima idemo u bitku za bodove', zaključuje Krstičević.