HAC KREĆE U KONTROLU

Već krenule prevare s besplatnim cestarinama

21.05.2014 u 15:52

Bionic
Reading

Tvrtke Hrvatske autoceste d.o.o. i Autocesta Rijeka Zagreb d.d. s punim su povjerenjem omogućile besplatan prolazak autocestom svim vozilima koja dostavljaju humanitarnu pomoć i sudjeluju u evakuaciji građana s poplavom ugroženih područja. No, prema informacijama koje u HAC stižu s terena, nažalost, dio građana zlorabi situaciju te koristi besplatnu vožnju autocestom, unatoč tome što nije sudionik u prijevozu humanitarne pomoći i evakuacije građana

U svrhu zaštite od zlouporabe, HAC i ARZ će na naplatnim postajama ovlašteni djelatnici Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine d.o.o zatražiti pokazivanje robe koja se prevozi za humanitarnu akciju od vozača koji žele ostvariti pravo na besplatno korištenje autoceste.

Uprave Hrvatskih autocesta d.o.o. i Autoceste Rijeka Zagreb d.d. odgovorne su za prihod koji tvrtke ostvaruju, a zbog zlouporabe pojedinaca primorane su donijeti ovakvu odluku, do sada su, kažu, temeljem dostave humanitarne pomoći dali dozvolu za besplatan prolazak za više od 1.200 vozila.