tragedija u novom sadu

Četvero djece i roditelji poginuli u požaru: Susjedi macolom razbijali zid da ih spase; poznat uzrok

23.08.2024 u 07:41

Bionic
Reading

Noćas oko 2 sata i 30 minuta izbio je požar u Ulici Đorđa Dere u novosadskom naselju Salajka. Zasad je poznato da je stradala šesteročlana obitelj s četvero djece

U požaru je smrtno stradalo svih šest članova obitelji, od kojih četvero djece između dvije i sedam godina.

Unesrećeni su se ugušili, javlja Telegraf.rs. Prema prvim informacijama, stradala je šesteročlana obitelj, no još uvijek nije poznato je li u kući bilo još ljudi.

Svih šestoro nastradalih spavali su u jednoj prostoriji kuće. Sumnja se da su uzrok požara električne instalacije. Tragedija se dogodila dok su svi ukućani spavali, piše Blic.rs.

'Hitne službe intervenirale su oko 2 sata i 54 minute', rekao je Tanjugu glasnogovornik Hitne pomoći Zoran Krulj.

'Vidio sam da gori, počeo sam ih dozivati, ali me nisu čuli', ispričao je za Telegraf.rs prvi susjed obitelji koja je tijekom noći stradala u požaru koji je izbio u Ulici Đorđa Dere u naselju Salajka.

'Vikao sam, zvao ih, nitko mi se nije javio. Trčao sam prema vratima i lupao, pokušavao ih razvaliti, ali nisam uspio, a onda sam pozvao vatrogasce', ispričao je u dahu za Telegraf.rs prvi susjed stradale obitelji.

Djed pokušao spasiti obitelj, nije uspio

Otac stradale žene koji živi u susjednoj kući, a dijeli ih samo zid, pokušao je spasiti obitelj. Istrčali su, razvalili vrata, no nisu mogli doći do stradalih jer je požar bio velik. Pokušali su probiti zid s druge strane da bi spasili svoje najmilije, ali nisu uspjeli, piše Blic.rs.

Sjekirom i macolom pokušali su probiti zid da bi ih spasili iz vatrene stihije, ali šesteročlanoj obitelji nažalost nije bilo spasa.

Kako piše Telegraf, kuća u kojoj je izbio požar imala je samo jedan prozor, ali je on bio naslonjen na zid groblja, zbog čega ga nije bilo moguće otvoriti.

Požar je izbio usred noći, oko pola tri ujutro. Hitna pomoć je promptno reagirala, ali pomoći nije bilo. Uzrok požara utvrdit će se očevidom.

Oglasio se Dačić

Zamjenik premijera Srbije i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je u požaru u Novom Sadu tragično život izgubilo šest osoba, među kojima četvero djece.

'U požaru koji je jutros oko 3 sata izbio na kući u Ulici Đorđa Dere smrtno je stradalo šest osoba, među kojima i četvero djece, starosti od dvije do sedam godina. Pretpostavlja se da je riječ o članovima obitelji koja je živjela na toj adresi, M.S.(23), S.A.(4) i L.A.(2).

Požar su ugasili pripadnici Uprave za hitne situacije, devet vatrogasaca s dva vozila, a policija i državni odvjetnik obavili su očevid. Sumnja se da je požar, piše Nova.rs, izazvao skuter koji je bio spojen na električnu mrežu.

Tijela stradalih prebačena su u Centar za sudsku medicinu radi obdukcije, a pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti ovog tragičnog događaja', rekao je ministar.