ZA 250 MILIJUNA DOLARA

Vlasnik Amazona kupio Washington Post

06.08.2013 u 09:06

Bionic
Reading

Osnivač Amazona Jeff Bezos pristao je kupiti Washington Post za 250 milijuna američkih dolara. Bezos će kupnju izvršiti od osobnih sredstava i Amazon nije uključen, kaže Post. Do ovog iznenađujućeg dogovora dolazi nakon što je New York Times prodao Boston Globe za 70 milijuna dolara te je dodatna indikacija o teškom stanju u kojem se nalaze tiskani mediji, javlja Al Jazeera Balkan

Predsjednik i izvršni direktor Washington Posta Donald E. Graham, unuk Eugena Meyera, koji je Post kupio za vrijeme Velike depresije 1933., rekao je da bi mediju bilo bolje s novim vlasnikom, javlja Al Jazeera Balkan

'Zajedno sa Katherine Weymouth i odborom direktora, odlučio sam prodati, tek nakon što su nas godine izazova natjerale na razmišljanje bi li netko drugi radio bolje', rekao je Graham.

'Bezosova provjerena poslovna genijalnost i pristojnost ga čine unikatno dobrim vlasnikom za Post.'

Bezos, koji je Amazon.com izgradio u svjetsku silu internetske trgovine, prvi korak u ulaganje u medije učinio je ranije ove godine, kada je uložio u Business Insider.

U pismu objavljenom na internetskoj stranici Washington Posta, Bezos je obećao da neće biti radikalnih promjena.

'Vrijednosti Posta ne treba mijenjati', rekao je Bezos.

'Dužnost medija ostaje prema čitateljima, a ne prema privatnim interesima vlasnika.'

Transakcija pokriva Washington Post, Express, The Gazette, Southern Maryland Newspapers, Fairfax Country Times, El Tiemo Latino i Greater Washington Publishing.