STANJE NA CESTAMA

Vozači, oprezno! Voda na kolnicima

30.06.2014 u 08:26

Bionic
Reading

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, osim u Dalmaciji i Slavoniji, pa iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) vozače pozivaju na dodatan oprez zbog veće količine vode koja se mjestimice zadržava na kolniku, a na koju mogu naići.

Na autocesti A1, kod čvora Karlovac, na samom uključenju u smjeru Zagreba promet teče otežano, jednim trakom, zbog prometne nesreće, izvijestio je jutros HAK. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Podsjećaju također da u uvjetima smanjene vidljivosti (oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.), voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima.

Danas, 30. lipnja, dolazi do izmjene prvenstva prolaska vozila na raskrižju državne ceste D39 i nerazvrstanih cesta u Šestanovcu. Prvenstvo prolaska imat će vozila koja se kreću i zadržavaju smjer kretanja po državnoj cesti D39, od rotora prema Šestanovcu i obrnuto, u odnosu na ostala vozila.

Do 15. studenog, zbog radova na dionici državne ceste D45 Rogoža-čvor Kutina vozi se naizmjence.

Na predjelu Pantan u Trogiru, do daljnjega, vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju, zbog radova na raskrižju državnih cesta D409 i D315.

U Zagrebu, do 31. kolovoza, zbog odrona na Aleji Bolonje između Aleje seljačke bune i čvora Jarek vozi se dvosmjerno.

U Kninu se Tomislavovom ulicom (D33) vozi otežano, uz privremenu regulaciju prometa.

Zbog oštećenja mosta Cubinec do daljnjeg je zatvorena državna cesta D22 Križevci-Sveti Ivan Žabno za vozila iznad 3,5 tona nosivosti i vozi se obilazno prema Majurcu do skretanja za Lemeš Križevački. Za vozila ukupne mase do 3,5 tona nosivosti i ukupne širine do dva metra privremeno se vozi preko zamjenskog mosta, a vozila se propuštaju naizmjence.

Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Gunja.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.