SPLITSKI DERBI

Vršajevićev gol za pobjedu Hajduka na Parku mladeži

28.10.2012 u 20:45

Bionic
Reading

Utakmicom na Parku mladeži između Splita i Hajduka kompletiralo se 13. kolo MAXtv Prve lige. U gradskom derbiju pred nešto više od tri tisuće gledatelja, Hajduk je slavio golom Vršajevića

Gledajući prvenstvenu ljestvicu, Split je kotirao kao favorit u ovoj utakmici, no igrači trenera Vulića su protiv Hajduka razmišljali prvenstveno kako ne primiti pogodak, pa ako se nešto ušićari u napadu, bit će dobro.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, 'veći brat' s Poljuda počeo je sve jače pritiskati pa je tako prvo Caktaš u 23. minuti zagrijao Vukovića, da bi samo par minuta kasnije Milić opet zaprijetio splitskom golu. Hajduk je najbliži pogotku bio u 35. minuti, kada je Andrijašević krasno uposlio Vukovića koji je vidio da je domaći golman izašao s gol crte te ga pokušao prebaciti, no njegova lopta je pogodila gredu.

Poslije te grede Hajduk je nastavio s napadima, pa je tako u 38. minuti opet Vuković bio u prilici, no njegov udarac s pet metara je blokirao Glumac.

Komentirajte i analizirajte nogometne poteze na našem communityju Tribina.hr

U drugom poluvremenu Hajduk je nastavio sa svojom dominacijom, dok su 'crveni' i dalje gledali samo kako obraniti svoj gol. Bijeli su svoju nadmoć kapitalizirali u 61. minuti kada je Andrijašević odlično uposlio Vršajevića koji je izbjegao zaleđe i neometan se zatrčao prema golmanu Vukoviću te ga lakoćom matirao. Samo nekoliko minuta nakon toga Vuković je imao priliku povisiti vodstvo bijelih, no u zadnji čas je izvrsno reagirao Vuković.

Do kraja utakmice 'bijeli' su imali još nekoliko vrlo dobrih prilika, no nije došlo do promjene rezultata. Istina, u 85. minuti Baraban je imao veliku priliku šokirati Hajduk, ali je u zadnji čas blokirao Lima.