'teške posljedice'

Vučić o pobuni u Rusiji: Svaka čast Lukašenku, ali Putin je sve riješio

25.06.2023 u 10:51

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne želi govoriti o tome 'tko je izvana utjecao' na događaje u Rusiji, gdje je izbila pobuna paravojne formacije Wagner, ali da ne treba imati sumnju da je tog utjecaja bilo

Govoreći o jučerašnjim dešavanjima u Rusiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, kako prenosi Nova.rs, rekao:

'Srbija nikad ni u jednoj zemlji neće podržati, puč, prevrat. Vlast se mijenja na izborima, voljom građana jasno iskazanom. Ovo nije događaj koji neće ostaviti posljedice i po stanje na bojištu u Ukrajini i na unutrašnje političko stanje. Mislim da će ovo imati dubinske i teške posljedice', rekao je Vučić za TV Pink i dodao da nema sumnje da je u to umiješan strani faktor.

'Ne želim kao predsjednik govoriti o tome tko je uključen izvan, ali nemojte imati bilo kakve sumnje. Kada kaže Prigožin 'pa nisu to motivi za rat, rat je nepotreban'… vidite da se nitko dubinski ne bavi istraživanjima. Za razliku od većine koji misle 'tresla se brda, rodio se miš', mislim da će ovo imati teške posljedice. Putin je govorio o Prvom svjetskom ratu, ne znam koliko gledatelji znaju, da Rusija nije izgubila u Prvom ratu. Imali su više divizija, ali je teška situacija iznutra, i strane službe koje su razbile jedinstvo u Rusiji, doveli do nemira u zemlji. Unatoč pokušaju Kerenskog, da u jednoj uspješnoj bitci u lipnju 1917. godine preokrene stvar, izbija Oktobarska revolucija koja je dovela do desetljeća uništavanja, svega što je pravoslavno, i desetljeća uništavanja ekonomije'.

  • +4
Konferencija za medije Aleksandra Vučića Izvor: Pixsell / Autor: Milos Tesic/ATA Images

Vučić je rekao i da je situacija riješena isključivo zahvaljujući predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu.

'Svaka čast Lukašenku, ali ovo je završio Putin', kaže Vučić.

Na pitanje kakao bi se slabljenje Putina odrazilo na Srbiju, Vučić kaže: 'Mogao bih, ali ne želim govoriti o tome. Vi morate imati cjelinu slike, a ne navijački pristup'.