ODGOVOR IZ BEOGRADA

Vučić poklapa Milanovića: Pričao bih i s crnim vragom

28.09.2015 u 15:10

Bionic
Reading

Srbijanski premijer izjavio je danas kako bi razgovarao i s crnim vragom ukoliko je to korisno za Srbiju i regionalnu stabilnost te dobre i prijateljske odnose sa susjednim državama, odgovorivši time na izjavu hrvatskog predsjednika Vlade Zorana Milanovića koji je kazao da 'više uopće ne želi razgovarati s Vučićem'

Vučić je naglasio kako mu je žao zbog Milanovićeve izjave, dodajući da je njegova osobna, ali i politika srbijanske vlade ta da je Srbija uvijek spremna na razgovore na svima.

'Osobno bih razgovarao i s crnim vragom ako je to korisno za Srbiju i regionalnu stabilnost, za dobre i prijateljske odnose među narodima i državama. Možda i nije loše da se vidi razlika po tom pitanju', kazao je Vučić u izjavi za Tanjug.

Neprihvatljive su i nedopustive, poručio je Vučić, uvrede hrvatskog premijera na račun srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića

'Neprihvatljivo je i nedopustivo da netko vrijeđa predsjednika i institucije Republike Srbije, govoreći da ne zna tko su ti ljudi i koji posao obavljaju. To mnogo više govori o onome tko ih je izgovorio, nego o onima na koje se te riječi odnose', istaknuo je Vučić, ponovivši kako želi dobre odnose s Hrvatskom, ali da Srbija po pitanju zatvaranja granice nije mogla dopustiti da bude ponižavana te da je samo štitila sebe i pritom se uspješno obranila.

'Srbija je uvijek spremna razgovarati i Srbija će uvijek razgovarati jer smatramo da je to jedini način na koji možemo stvoriti neusporedivo bolje odnose između naših zemalja i naših naroda', zaključio je Vučić.

Podsjetimo, premijer Milanović je ranije danas prokomentirao susret predsjednika Srbije s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović u New Yorku kazavši 'ja ne idem u New York u šoping i tko je uopće taj Nikolić'. Također, hrvatski premijer je spomenuo i premijera Srbije, rekavši da mu 'dođe da svoje oponente nosi kao orden na odijelu' te zaključivši kako više ne želi razgovarati s Vučićem. 'Ne želim uopće više razgovarati s Vučićem', kazao je Milanović.