RAZBIBRIGA IZA REŠETAKA

Zatvorski gaming popularan u Britaniji

02.12.2010 u 12:00

Bionic
Reading

Mjere u nekim britanskim zatvorima uključuju jednu od boljih razbibriga – gaming. I to češće nego što bi itko mislio

Dakle, recimo da ste nekim čudom nešto zabrljali (pukli i odlučili pregaziti sve ljude na autobusnoj stanici zato jer vam to nije pošlo za rukom u igri Grand Theft Auto 5) i sada morate odsjediti desetak godina u zatvoru. I, kojom pukom slučajnošću, živite u Velikoj Britaniji? Pa, ako ste gamer i jako se dobro ponašate, možda budete nagrađeni konzolom sljedeće generacije.

 

Britanski plan za rehabilitaciju zatvorenika, pod imenom Earned Privileges Scheme, 'dobrim' zatvorenicima daje priliku igrati igre na konzoli. Otprilike 200.000 funti uloženo je u konzole i igre koje se distribuiraju u kaznionicama, tako da trenutno skoro svaka deseta britanska zatvorska ptičica igra PES ili Viva Pinatu (pretpostavljamo da im baš ne daju da igraju Killzone 2 i Silent Hill).

 

Da ovi naši kojim ludim slučajem odluče realizirati taj plan, kladimo se da bi pola hrvatskih gamera radije punom brzinom prošlo pet puta zaredom kroz crveno i bilo 'dobar đak' u Remetincu, nego da pitaju starce hoće li im kupiti Playstation 3 za Božić.

 

Žestoki momci igraju bez sejvanja!