MONTEREY CAR WEEK 2024

Jedinstvena parada vozila koje je koristila kraljica Elizabeta II: Land Rover Classic pokazao 10 veličanstvenih

26.08.2024 u 12:48

Bionic
Reading

Oslanjajući se na dugu i stalnu suradnju Jaguar Land Rovera (JLR) s kraljevskom obitelji, koja se proteže sve do rođenja samog Land Rovera 1948., svako vozilo u zbirci koristila je kraljevska obitelj, u službenom svojstvu ili kao dio kućne flote

Land Rover Classic je organizirao jedinstvenu izložbu vozila Range Rover i Defender koje je koristilo Njezino Veličanstvo Kraljica Elizabeta II na ovogodišnjem Pebble Beach Concours d'Elegance u Kaliforniji, stvarajući nezaboravan vrhunac Tjedna automobila u Montereyu i predvodeći britanske marke Range Rover i Defender.

Oslanjajući se na dugu i stalnu suradnju (Jaguar Land Rovera (JLR) s kraljevskom obitelji, koja se proteže sve do rođenja samog Land Rovera 1948., svako vozilo u zbirci koristila je kraljevska obitelj, u službenom svojstvu ili kao dio kućne flote.

Povijesna vozila, od Land Rovera Serije I iz 1954. do Range Rovera iz 2009. – uključujući šest posebno naručenih vozila State Reviewa (Državna smotra) – velikodušno su osigurali privatna zbirka Royal Household, Land Rover Classic, Britanski muzej automobila i privatne zbirke.

'Bilo je fantastično vidjeti tako entuzijastičnu reakciju na ovu jedinstvenu kolekciju poznatih vozila iz naslijeđa marki Range Rover i Defender, koja su vjerno služila britanskoj kraljevskoj obitelji tijekom proteklih osam desetljeća. Vidjeti ih predstavljene zajedno, među najrjeđim, najpoželjnijim i neprocjenjivim klasičnim automobilima na svijetu na tako spektakularnom i globalno poznatom događaju, bila je prilika koja se pruža jednom u životu. S velikim ponosom odajemo počast Njezinom Veličanstvu i na ovaj način obilježiti naše stalne kraljevske veze.' rekao je Lennard Hoornik, glavni komercijalni direktor, JLR.

'Kakvo je zadovoljstvo poželjeti dobrodošlicu ovim veličanstvenim vozilima na Pebble Beach Concours d’Elegance. Bilo je nevjerojatno svjedočiti deset Land Rovera i Range Rovera Njezinog Veličanstva koji su prolazili pokraj ulaznih vrata The Lodgea na Pebble Beachu i izvlačili se na poznate puteve Pebble Beach Golf Links – i bila mi je čast tamo ih pozdraviti. Mnoštvo je bilo zapanjeno i oduševljeno. Kasnije tijekom dana, vozila su bila impresivan prizor kako paradiraju preko naše izložbene rampe tijekom Svečane dodjele nagrada – uz veliki pljesak.' izjavila je Sandra Button, predsjednica Pebble Beach Concours d’Elegance.

Detalji kraljevskih Land Rover vozila

  • Vozilo za državnu smotru Land Rover serije I iz 1954.

Prvo vozilo Land Rover State Review imalo je posebno dizajniranu stražnju platformu i pratilo je Nj. M. Kraljicu Elizabetu II. i Nj. M. Princa Philipa, vojvodu od Edinburgha, na šestomjesečnoj turneji po Commonwealthu. Ovo posebno vozilo poslano je u Australiju za taj dio turneje i sada je pod brigom privatnog kolekcionara u Sjedinjenim Državama.

  • Land Rover Series I (NXN1) iz 1954.

Prvobitno naručio NJK kralj George VI, koristili su ga HM ​​Kraljica Elizabeta II i drugi viši članovi kraljevske obitelji u Balmoralu. Land Roverovi pripravnici obnovili su ga 2010. i sada se nalazi u kolekciji Land Rover Classic.

  • Vozilo za Državnu smotru Land Rover serije II iz 1958.

Druga službena svečana smotra vozila Land Rover imala je plava bočna svjetla, koja su se palila svaki put kad bi se nosio član kraljevske obitelji. Ovaj primjer je bio rezervno vozilo, što objašnjava njegovu malu kilometražu od otprilike 13.000 milja (20.800 km). Dio je kraljevske zbirke u Britanskom muzeju automobila u Gaydonu.

  • Land Rover serije IIA karavan (JYV1D) iz 1966.

Vozila ga je kraljica Elizabeta II., ovo je bio prvi karavan te vrste koji je bio opremljen motorom sa šest cilindara. Također ima mnoštvo posebnih značajki, uključujući kožna sjedala, drveni štitnik za pse i bočne stepenice, koje mu pomažu u ispunjavanju njegovih kraljevskih dužnosti. Sada je dio kraljevske zbirke u Britanskom muzeju automobila, Gaydon.

  • Vozilo za Državnu smotru Range Rover iz 1974.

Prvo vozilo Range Rover koje je preuzelo ulogu vozila za ceremonijalnu državnu smotru ušlo je u promet 1975. i koristilo se do 2002. Njegova posebno modificirana stražnja strana uključivala je sklopiva sjedala i govornicu sa skrivenim kišobranima. Dodatni ispušni prigušivač osigurao je da buka iz V8 motora bude svedena na minimum za njegove Royal putnike. Sada je dio kraljevske zbirke u Britanskom muzeju automobila, Gaydon.

  • Vozilo za Državnu smotru Range Rover iz 1990.

Treće State Review vozilo Range Rover prikazano je na slici koju je odabrala Kraljica Elizabeta II za svoju božićnu čestitku 1994., na kojoj su ona i Nj.KV princ Philip, vojvoda od Edinburgha, prikazani kako prisustvuju 50. godišnjici iskrcavanja na Dan D u Arromanchesu. Ovo vozilo dio je zbirke British Motor Museum.

  • Vozilo za Državnu smotru Range Rover iz 1996.

Četvrto vozilo Državne smotre koje je osigurao Land Rover Special Vehicle Operations, zamjenjujući prethodni State I Range Rover iz 1990. Prilagođena stražnja platforma također ima četiri sklopiva sjedala, umjesto uobičajena dva, kao u drugim vozilima Državne smotre.

  • Range Rover State Review vozilo iz 2005.

Ovaj State Review Range Rover bio je slavno korišten za prijevoz tadašnjeg vojvode i vojvotkinje od Cambridgea – Williama i Catherine – i princa Harryja tijekom parade povodom 90. rođendana Kraljice Elizabete II 2016. godine.

  • Defender 110 V8 (A444RYV) iz 1983.

Osobno vozilo koje je koristila kraljica Elizabeta II na imanju u Sandringhamu. Ovo vozilo je dio privatne kraljevske kolekcije i, budući da ga je naručila Kraljica, dio je aktivne kraljevske flote.

  • Range Rover (CK58 NPJ) iz 2009.

Brojne su slike Kraljice Kraljice Elizabete II za upravljačem ovog Range Rover vozila, jer je to bilo njezino omiljeno vozilo nakon što se pridružilo voznom parku. Poznata maskota labradora koja je krasila poklopac motora uklonjena je radi čuvanja.

O Land Roveru Classicu

Land Rover Classic službeni je izvor autentičnih automobila, stručnih usluga, originalnih dijelova i nezaboravnih iskustava za ljubitelje klasičnih Land Rover vozila diljem svijeta. Naš tim visoko kvalificiranih inženjera u pogonu Jaguar Land Rover Classic Works u Coventryju specijaliziran je za izvanredne restauracije i izradu Defender Works V8.

  • +5
Land Rover i Range Rover vozila Njezinog Veličanstva na Pebble Beachu Izvor: Promo fotografije / Autor: Nick Dimbleby

Kraljevska vozila službeno su debitirala tijekom Pebble Beach Dawn Patrol koju je predstavio Hagerty, bezvremenske tradicije na Pebble Beach Concours d'Elegance, u kojoj je sudjelovao i prototip Jaguar D‑type iz 1954. Jaguar Daimler Heritage Trust prije nego što je zauzeo svoje mjesto na fairwayu. Proslavljajući 70 godina iznimno uspješnog sportskog trkaćeg automobila, 3,4-litreni XK-pokretan D-type prototip također je odvozio brojne demonstracijske krugove na trkaćoj stazi Laguna Seca tijekom Rolex Monterey Motorsports Reuniona.

Uoči povijesne prezentacije na Pebble Beach Concours d'Elegance, posebno pozvani gosti Range Rovera koji su se zabavljali u Range Rover Houseu svjedočili su otkrivanju Range Rover SV Carmel Edition 2024, ograničenog izdanja od 17 modela s dugim međuosovinskim razmakom koje je doradio odjel SV Bespoke .

Ovogodišnje izdanje Carmel Edition crpi inspiraciju iz slikovitog krajolika bujnih šuma i oceanskih litica duž prekrasnih obalnih cesta koje okružuju Carmel. sa Satin Green vanjštinom po mjeri sa Sequoia Green i Perlino interijerom, kotačima usklađenih boja i komplementarnim crnim metalnim oznakama s 24-karatnim zlatnim detaljima.

Range Rover SV Carmel Edition pridružio se Range Rover Sport SV Edition Two visokih performansi, što mu je bio svjetski debi. Njegov ekskluzivni Blue Nebula Matte završni sloj s kovanim završecima od ugljičnih vlakana jedan je od četiri svježa dizajna za izdanje najsnažnijeg i najdinamičnijeg Range Rover Sporta 2024. godine.