uoči premijere

Škoda najavila Enyaq RS Race: Najavni video električnog trkaćeg aduta Škoda Motorsporta

08.10.2024 u 07:51

Bionic
Reading

Pogon osigurava potpuno električni pogonski sklop od 250 kW (340 KS). Baš kao i natjecateljski model Škoda Fabia RS Rally2, Enyaq RS Race ima ojačanu strukturu karoserije, sigurnosni kavez, trkaća sjedala i pojaseve u šest točaka

Škoda Motorsport uskoro predstavlja potpuno novi Škoda Enyaq RS Race, konceptni automobil na električni pogon temeljen na standardnoj Škodi Enyaq Coupé RS. Škoda je ovaj, zasad, konceptni model najavila još u svibnju ove godine.

Uz potpuno električni pogon, studija inspirirana relijem pokazuje kako nove tehnologije i inovativni održivi materijali mogu pomoći da natjecateljska vozila i serijski modeli budu ekološki prihvatljiviji.

Video pruža pregled konceptnog automobila na baterijski električni pogon koji je razvio Škoda Motorsport.

Škoda Enyaq RS Race: Najavni video Izvor: Promo fotografije / Autor: Škoda

S Enyaq RS Race, Škoda ističe svoju predanost elektrificiranom motosportu i pokazuje kako se može predstaviti na održiviji način u budućnosti.

Korištenjem novih tehnologija i inovativnih održivih materijala, Škoda Enyaq RS Race pokazuje mogućnosti budućih serijskih modela. Konceptni automobil pruža uvid u nadolazeće inovacije kao što su lagani, ali otporni na torziju biokompozitni dijelovi koji bi se u budućnosti mogli koristiti u serijskoj proizvodnji: krov, prednji i stražnji blatobrani, prednji i stražnji branici, kućišta vanjskih retrovizora, pragovi i unutarnje komponente kabine izrađene su od lanenih vlakana.

Serijski model s emocijama motorsporta

Pogonski sklop izvrstan je primjer filozofije koja stoji iza koncepta Enyaq RS Race. Osnovni raspored pogona ostaje nepromijenjen. Enyaq RS Race koristi bateriju i oba elektromotora iz proizvodne verzije Enyaq Coupé RS. U ovom trenutku snaga od 250 kW (340 KS) ostaje ista.

  • +7
Škoda Enyaq RS Race Izvor: Promo fotografije / Autor: Škoda

Međutim, značajna promjena su mehanički samoblokirajući diferencijali na obje osovine koji omogućuju prijenos maksimalne snage i momenta na podlogu ispod kotača. I dizajn i pristajanje obje osovine, a posebno kočioni sustav, također su izmijenjeni.

Ugljično-keramičke kočnice koriste se na obje osovine, a zajedno s laganim kotačima, inženjeri su postigli značajnu uštedu u težini bez opruge, jednom od ključnih čimbenika poboljšanog upravljanja automobilom. Usput, cijela skupina papučica, s izuzetkom papučice spojke, preuzeta je iz specijala za natjecanje.

Baš kao i natjecateljski model Škoda Fabia RS Rally2, Enyaq RS Race ima ojačanu strukturu karoserije, sigurnosni kavez, trkaća sjedala i pojaseve u šest točaka.