Pariz 2024

Toyota otvara Park inkluzivne mobilnosti u srcu Pariza za vrijeme Olimpijskih i Paraolimpijskih igara

26.07.2024 u 11:39

Bionic
Reading

Izložba različitih rješenja mobilnosti dio je Toyotine vizije 'sreća za sve' i misije 'Mobilnost za sve' te rješenja japanskog proizvođača koja imaju za cilj učiniti mobilnost dostupnom i ugodnom za sve

Park inkluzivne mobilnosti Toyota sadrži inovativne uređaje i usluge mobilnosti koje imaju za cilj učiniti mobilnost dostupnom i ugodnom za sve. Većina rješenja predstavljenih u Parku inkluzivne mobilnosti također se koristi na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama Pariz 2024. S ovim Parkom, Toyota želi promovirati inkluzivnu mobilnost za sve – svoju viziju u tekućoj transformaciji prema tvrtki za mobilnost.

Park inkluzivne mobilnosti Toyota, izložba različitih rješenja mobilnosti koja otvaraju mobilnost za veći broj ljudi, službeno je otvorio svoja vrata u Parizu. Park se nalazi u blizini Eiffelovog tornja i bit će otvoren za goste Toyote i po pozivu tijekom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Pariz 2024., te za stanovnike susjedstva 9. i 10. rujna 2024.

Toyota, kao svjetski partner za mobilnost Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) i Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC), posvećena je pružanju održivih inkluzivnih rješenja mobilnosti sportašima, službenicima, volonterima, akreditiranim medijima i gledateljima tijekom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Pariz 2024. Park inkluzivne mobilnosti prostor je posvećen predstavljanju Toyotine vizije Mobilnost za sve.

'Vrlo smo ponosni što otvaramo Toyota Mobility Park u Parizu, gradu domaćinu Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Pariz 2024. Kao svjetski partner Igara za mobilnost, želimo doprinijeti stvaranju inkluzivnijeg i održivijeg društva kroz mobilnost. Park inkluzivne mobilnosti Toyota dio je izložbe naše vizije 'sreća za sve' i Misije 'Mobilnost za sve' te naših rješenja koja imaju za cilj učiniti mobilnost dostupnom i ugodnom za sve. Nadamo se da će posjetitelji naučiti više o inkluzivnoj mobilnosti, zabaviti se i biti inspirirani Parkom.' rekao je Yoshihiro Nakata, predsjednik i izvršni direktor Toyota Motor Europe.

Treba napomenuti i kako je Toyota Croatia lokano partner mobilnosti Hrvatskog Olimpijskog i Paraolimpijskog odbora.

'Park inkluzivne mobilnosti Toyota izložba je kako tehnologija i pristupačnost mogu ići ruku pod ruku te kako Olimpijske i Paraolimpijske igre mogu potaknuti pozitivne promjene u društvu. Sjajno je vidjeti sva inovativna inkluzivna rješenja koja Toyota donosi na Igre na jednom mjestu. Njihova posvećenost svojoj viziji pružanja Mobilnosti za sve na Parizu 2024. i šire zaista dolazi do izražaja u ovom naporu.' rekao je Andrew Parsons, predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora.

  • +2
Toyota otvara Park inkluzivne mobilnosti za vrijeme Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Park sadrži nekoliko rješenja koja demonstriraju Toyotinu posvećenost inkluzivnoj mobilnosti:

  • Toyotina baterijska električna vozila kao što je Accessible People Mover (APM), dizajnirana za korištenje u i oko Atletskog sela i natjecateljskih mjesta za prijevoz sportaša i gledatelja.
  • Rješenja za mikro mobilnost za 'zadnju milju', kao što su C+Walk S, C+Walk T i Yosh-E. To su kompaktni i jednostavni uređaji koji mogu pomoći osobama s različitim teškoćama za mobilnost u urbanim sredinama i koriste se tijekom Pariza 2024.
  • Inovativna rješenja za mobilnost stvorena od strane partnera i startupova koje Toyota podržava, poput samobalansirajućeg osobnog transportera Genny ili prvog svog tipa sustava kočenja za invalidska kolica od strane Eppura.
  • Tehnologija vodikovih (H2) uložaka, koja donosi vodikovu energiju u svakodnevni život – i teretni bicikl na vodikove uloške kako bi pokazali ovu tehnologiju.

'Oduševljeni smo što možemo pozdraviti Park inkluzivne mobilnosti Toyota u Parizu, gradu koji je posvećen promicanju zelene i inkluzivne mobilnosti za sve. Park je sjajna prilika da se otkriju i iskuse inovativna rješenja mobilnosti koja su razvili Toyota i njezini partneri.' rekao je Pierre Rabadan, zamjenik gradonačelnika Pariza zadužen za Olimpijske i Paraolimpijske igre, sport i Seinu.