osiguravajuće društvo

Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit od 24,2 milijuna eura

06.05.2024 u 12:09

Bionic
Reading

Osiguravajuće društvo Allianz Hrvatska izvijestilo je u ponedjeljak da je u 2023. godini ostvarilo bruto premijski prihod u iznosu od 205 milijuna eura, što je 4,4 posto više u odnosu na godinu prije, pri čemu je ostvarena rekordna bruto dobit od 24,2 milijuna eura, što je 5,6 milijuna eura više nego u 2022. godini

Rast je zabilježen u svim segmentima poslovanja.

Omjer solventnosti Allianza na kraju prošle godine iznosio je visokih 202 posto, čime uz ostvaren kombinirani omjer od 91,2 posto. Allianz Hrvatska svojim investitorima šalje snažnu poruku o sigurnosti njihovog poslovanja, navodi se.

Iz Allianza napominju da su prošlu godinu obilježili brojni izazovi poput rasta inflacije i kamatnih stopa, te elementarne nepogode u Hrvatskoj i Sloveniji. "Allianz je u rekordnom roku od svega nekoliko tjedana od velikih elementarnih nepogoda obradio čak 80 posto odštetnih zahtjeva te je zabilježena najbrža isplata štete, i to samo dva sata od prijave štete", istaknuto je.

"Naša je uloga kao osiguravatelja u kriznim situacijama ključna jer klijentima pružamo rješenja koja će njihovu budućnost učiniti sigurnijom, a u najtežim životnim situacijama omogućujemo im pravovremenu i brzu uslugu kako bi ih lakše prebrodili. Zbog toga u Allianzu kontinuirano implementiramo tehnološke inovacije u poslovanje i napredne analitike u svim segmentima poslovanja", rekla je predsjednica Uprave Allianz Hrvatska Marijana Jakovac u izjavi koja se prenosi u priopćenju.

Iz Allianza su izvijestili i o "iznimno pozitivnim" rezultatima u mjerenjima zadovoljstva klijenata i zaposlenika, pa je tako kvaliteta i usluga Allianza u 2023. godini ocijenjena ukupnom ocjenom 4,6 od mogućih 5,0, što je, ističu, rezultat Allianzovih ulaganja u proizvode i digitalni razvoj.

Kažu i da je kontinuirano ulaganje u rast, razvoj i zadovoljstvo zaposlenika jedna od Allianzovih ključnih strateških odrednica što potvrđuje porast motivacije i angažmana zaposlenika iz godine u godinu, posebice u segmentima društveno odgovornog poslovanja, fleksibilnog rada, inkluzije i prihvaćanja raznolikosti.

"Inkluzija i prihvaćanje raznolikosti temeljne su vrijednosti Allianza, stoga smo iznimno ponosni što su u 2023. godini čak 67 posto našeg društva činile žene, dok je na rukovodećim pozicijama bilo 55 posto žena, a nalazile su se i na pet od šest ključnih funkcija društva", izjavila je Jakovac.