Ususret Weekendu

Autor hit knjige “Okruženi idiotima”, “Moderni psiholog” i legendarni DJ stižu u Rovinj

26.06.2024 u 16:54

Bionic
Reading

Sinoć je na Vidikovcu u Parku Maksimir održano tradicionalno druženje ususret rujanskom izdanju Weekend Media Festivala. Osim dobre zabave i kvalitetnog networkinga, na druženju su predstavljeni novi predavači i panelisti, a brojna poznata imena poput: Antonije Blaće, Zorana Šprajca, Mije Kovačić, Andrije Jarka, Damira Kedže i Andree Andrassy imala su priliku iz prve ruke čuti što nas to čeka na Weekend.17 festivalu.

Weekend će od 19. do 22. rujna pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe, ponovno biti centralno mjesto okupljanja regionalnih profesionalaca iz svijeta medija, komunikacija i biznisa. Nakon velikog uspjeha prvog izdanja, HR.Weekend se vraća u Rovinj u još većem i brojnijem izdanju. Velika novost je i prvi AI Weekend, festival koji će okupiti sve koji žele saznati više o primjeni umjetne inteligencije u poslovanju. Weekend.17 ne treba dodatno predstavljati zato #skipintro i pogledajte tko sve dolazi!

Predavač i spisatelj Thomas Erikson, autor hit knjige “Okruženi idiotima”, jedno od ključnih imena ovogodišnjeg programa Weekenda.17, publici će razjasniti nedoumice oko komunikacije te kako učinkovito surađivati u poslovnoj, ali i privatnoj sredini.

Ali Fenwick, zvijezda društvenih mreža poznatiji kao “Moderni psiholog” kojeg prate milijuni ljudi i autor bestsellera “Crvene zastavice, zelene zastavice”, u Rovinju će publici približiti temu humanizacije umjetne inteligencije. Fenwick se zalaže da se umjesto povećanja produktivnosti, učinkovitosti i smanjenja troškova, fokusiramo na ljudski faktor u jednadžbi umjetne inteligencije. Humaniziranje umjetne inteligencije dugoročno može unaprijediti naše poslovanje, čineći nas preferiranim izborom kako za klijente tako i za zaposlenike.

O domaćoj filmskoj sceni pričat će proslavljeni redatelj, glumac i scenarist Dragan Bjelogrlić, a u tematiku krimi serijala uvest će nas Andrija Jarak, urednik emisije Dosjei Jarak. Povezanost mozga i tehnologije bit će tema dr. Tarek Samada, međunarodno priznatog neuroznanstvenika, poznatog još i kao “Doktor mozak”, dok će nam o sreći govoriti ni manje ni više nego profesor sreće, Micael Dahlen.

  • +21
Weekend Media Festival Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Pete Radovich uvest će nas iza kulisa Super Bowla, najvećeg medijskog spektakla na svijetu, a Ida Pandur vratit će se temi o kojoj se na Weekendu pričalo 2021. godine,  kroz predavanje Uskrsnuće Web 3.0. U suprotnim uglovima naći će se Dimitrije Trbović i Juraj Šebalj, diskutirajući  o paradigmi odnosa automobila na struju i na fosilna goriva, dok će nam američki novinar i kritičar Bob Garfield objasniti zašto smo svi (mediji) - u banani!

Ali, ni to nije sve

Osim već najavljenih festivala AI Weekend i HR.Weekend, ovogodišnji Weekend Media Festival širi vidike i na područje financija, pa će se tako tijekom subote, u suradnji s hrvatskom softverskom kompanijom Farseer, održati i Finance Weekend Track. Ovaj novi dodatak festivalskom programu donosi dubinske rasprave o najnovijim trendovima, inovacijama i izazovima koji oblikuju financijski sektor. Uz bogat program, Finance Weekend Track okupit će ključne igrače financijske scene, uključujući Luisa A. Seca, direktora RiskLaba iz Toronta, Borisa Vujčića, guvernera Hrvatske narodne banke, Zorana Stankovića, CFO-a Atlantic Grupe, Matiju Kovačevića, CFO-a Hrvatskog Telekoma, Matiju Nakića, CEO i suosnivačicu tvrtke Farseer, i mnoge druge.

No, kad se ugase svjetla dvorana, zabava i druženje nastavljaju se na najboljih partijima, a prvo najavljeno ime svojim beatovima sigurno će rasplesati Staru tvornicu duhana. Kao šlag na tortu u Rovinj dolazi planetarno poznati nizozemski DJ s uspješnom karijerom u house glazbi - Fedde Le Grand, na proslavu 15. rođendana CIneStar Channelsa. CineStar Channels su vodećih 7 filmskih kanala koji se emitiraju u 9 država i obilježavaju 15 godina postojanja ove jeseni na Weekend Media Festivalu.

Jučerašnje druženje u Maksimiru tek je naznaka onog što nas čeka u Rovinju, a već prva objavljena imena garantiraju nezaboravan Weekend.  Sve novosti o samom festivalu, kao i kotizacije i smještaj možete pronaći na webu i društvenim mrežama festivala: Instagram, Facebook, Linkedin.

sve osim nogometa

Učitavanje...