tržište kapitala

Dan u crvenom: Pao CROBEX i likvidnost

Bionic
Reading

Glavni dionički indeks završio je dan u crvenom, dok je likvidnost pala u odnosu na prethodni dan trgovanja

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 2800,4 bodova što predstavlja pad od 0,09 posto, dok je njegova uža inačica CROBEX10 ostala gotovo nepromijenjena. Od sektorskih indeksa, pozitivno je predvodio indeks industrijskog sektora, ojačavši 0,6 posto.

S druge strane, najviše je oslabio indeks građevinskog sektora, padajući 0,7 posto. Ukupno je protrgovano s oko 596 tisuća eura prometa.

Najlikvidnija je bila dionica Ericsson Nikole Tesle, s kojom je protrgovano oko 117 tisuća eura, a cijena joj se pritom smanjila za 0,5 posto. Aktivna je bila i dionica Valamar Riviere s prometom od 87 tisuća eura i stagnacijom cijene.

Od dobitnika, posebno se istaknula dionica Hotela Haludovo Malinska, uzletjevši 11,4 posto.

Dionica Brodogradilišta Viktor Lenac imala je također dobar rezultat, dižući se za 2,7 posto, dok je dionica Končara porasla za 1,6 posto.

Među gubitnicima, od likvidnijih izdanja, izdvojila se dionica Jadroagenta, padajući 4,1 posto, a pratile su je dionice Luka Rijeke i Auto Hrvatske s negativnim predznacima od 2,5 posto i 1,9 posto.

Od aktualnih vijesti na burzi Dalekovod je objavio odluke Glavne Skupštine, a među njima i Odluku o promjeni statuta društva.

Dobitnik dana: Jadran tvornica čarapa +95,6%    0,45

Gubitnik dana: Jadroagent                    -4,1%       280,0

CROBEX:                                              -0,09%     2800,4