UGOVOR S NJEMAČKIM KONCERNOM

DIV osigurao posao za još 200 do 400 radnika

12.11.2013 u 15:01

Bionic
Reading

Brodosplit i njemački koncern Kranunion potpisali su 11. studenoga 2013. dugoročni ugovor za proizvodnju portalnih te portalno-okretnih dizalica namijenjenih za vertikalni transport u lukama i brodogradilištima, izvijestili su iz splitskog brodogradilišta

Ugovor je potpisan kao dugoročni, a minimalno na pet godina. Koncipiran je na način da je njemački konzorcij dužan isporučiti dokumentaciju i uhodavati proizvodnju dizalica, a Brodosplit ima zadatak da na osnovi navedenog izradi dizalice po sistemu 'ključ u ruke'.

Početak proizvodnje dizalica predviđen je za prosinac ove godine, a splitsko brodogradilište ovim ugovorom osigurava zaposlenost od 200 do 400 radnika na godišnjoj razini kontinuirano, ovisno o zahtjevima tržišta i novougovorenih poslova Kranuniona.

Uz ovaj posao, u Brodosplitu vide priliku za realizaciju ugovaranja novih dizalica za vertikalni transport s obzirom na to da se na području Hrvatske planira obnova luka uz Dunav i Savu, luke Ploče te luke Rijeka. 

Osim poslovne, ovaj ugovor za Brodosplit ima i stratešku važnost, jer na ovaj način splitsko brodogradilište postaje jedini proizvođač takvih vrsta dizalica na području Jugoistočne Europe i Mediterana

Kranunion njemačko je udruženje triju proizvođača dizalica specijaliziranih za dizanje i prijevoz teških tereta: Kirow, Ardelt i Kocks, koji su lideri na svjetskom tržištu za proizvodnju različitih vrsta dizalica.