USPJEŠAN ICO

Domaći startup Revuto prikupio 10 milijuna dolara na blockchain platformi Cardano

26.05.2021 u 10:25

Bionic
Reading

Revuto (REVU), domaća aplikacija za upravljanje pretplatama prvi je projekt na svijetu koji se financirao putem Initial coin offeringa tj. ICO-a na platformi Cardano

U prvoj 'early bird' fazi prodaje tokena koja je počela 18. svibnja svi dostupni tokeni su prodani za manje od 30 minuta. Druga 'early bird' faza odvila se 20. svibnja i trajala je svega 18 minuta nakon čega su prodani svi tokeni namijenjeni za tu fazu dok se zadnja faza 'community sale' održala 22. svibnja i trajala je 42 minute, nakon čega je financiranje zatvoreno, piše Lider.

- Razlika između ove tri faze je samo u veličini investiranja. Prve dvije early bird faze su bile povoljnije za ulagače, dok se u community fazi moglo ući s manjim iznosima. Zbog toga je community brojčano najveći, jer su najmanji iznosi – objašnjava suosnivačica Josipa Majić.

Inače, financiranje putem ICO-a znači da se umjesto fiat valutama poput dolara ili eura investira s tokenima. Za svoj ICO Revuto je ponudio REVU tokene u iznosu od 10 milijuna dolara, no to nisu svi dostupni REVU tokeni. Naime, samo 32 posto tokena, odnosno njih 89,640.000 prodano je putem javne ponude investiranja, dok će 15 posto tokena zadržati sam tim i savjetnici.

U planu je da se kroz naredne četiri godine u opticaj pusti ukupno 280,120.000 tokena REVU i taj je broja konačan, što znači da se nakon te brojke novi REVU tokeni neće stvarati.

Specifičnost ovog financiranja je ta da se po prvi put za kupnju nekog tokena mogla koristiti samo ADA, tj. Cardano kriptovaluta.

Glavni proizvod Revuta je mobilna aplikacija-rješenje za upravljanje pretplatama putem jedinstvenog sučelja, koja pomaže korisnicima da drže pod kontrolom svoje periodične troškove povezane s pretplatama.