KARIJERE

Imenovane nove direktorice u PwC-u Hrvatska

03.09.2024 u 07:52

Bionic
Reading

Početak rujna donosi nove promjene i daljnja unapređenja unutar PwC-a Hrvatska pa tako Michaela Tomičić i Darinka Maršić preuzimaju nove funkcije. Michaela Tomičić preuzima ulogu direktorice u Odjelu revizije i računovodstvenog savjetovanja, dok Darinka Maršić preuzima ulogu direktorice u Odjelu poreznih usluga, priopćili su iz tvrtke

Michaela Tomičić PwC-u Hrvatska se pridružila 2000. godine, od kada je svojim stručnim znanjima i zauzimanjem doprinijela uspješnosti brojnih revizija hrvatskih društava iz različitih sektora, poput telekomunikacija, maloprodaje, komunalnih usluga, industrijske proizvodnje i drugih. Tijekom svoje karijere radila je i u PwC-u Slovačka te bila uključena u revizije podružnica međunarodnih društava. Ima bogato iskustvo u izvješćivanju po međunarodnim i hrvatskim standardima financijskog izvještavanja te savjetovanju klijenata u području računovodstva.

Klijente redovno savjetuje o složenim računovodstvenim pitanjima te pregledu financijskih izvještaja pripremljenih u skladu s Međunarodnim standardima financijskog izvještavanja u cijeloj regiji srednje i istočne Europe. Njena primarna područja specijalizacije uključuju priznavanje prihoda, poslovne kombinacije, odgođene poreze, prezentaciju financijskih izvješća i revizorska izvješća. Tajnica je globalne TIAG grupe, unutar koje se kontinuirano razmjenjuju iskustva te znanja o pitanjima vezanim uz telekomunikacije, a također je i članica Odbora za revizijske standarde i profesionalnu etiku Hrvatske revizorske komore.

Završila je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, smjer financije, članica je Udruženja ovlaštenih računovođa (FCCA) te ovlaštena revizorica i članica Hrvatske revizorske komore.

Prilikom imenovanja naglasila je: 'Kvaliteta posla koji obavljamo uvijek mi je bila na prvom mjestu te time i moja misao vodilja tijekom svih godina provedenih u reviziji, kao i u ulozi regionalnog konzultanta i ovlaštenog revizora. U svojoj novoj ulozi vodit ću i proširivati PwC-ov tim stručnjaka za usluge korporativnog izvještavanja (CRS) u jugoistočnoj Europi kako bismo osigurali kvalitetu naših izvješća i pripadajućih financijskih izvještaja.'

Darinka Maršić

Darinka Maršić ima više od 30 godina profesionalnog iskustva, a PwC-ovom timu pridružila se prije 10 godina.

Radno iskustvo započela je u manjim društvima, no ubrzo je preuzela vodeću ulogu te svojim znanjem i iskustvom vodila timove od nekoliko desetaka ljudi u vodećim računovodstvenim društvima.

Područja njenog rada uključuju knjigovodstvo i obračun plaća, računovodstveno savjetovanje, pripremu financijskih izvještaja i izvještaja za menadžment i izvještaja za financijske institucije. Bila je uključena i vodila glavnu ulogu u nizu implementacija sustava za upravljanje poslovnim procesima (ERP) u velikim društvima i strateškom planiranju u manjim i srednjim društvima.

'Na sadašnju poziciju dolazi u trenutku kada se društva suočavaju s velikim izazovima, ali i prilikama u dinamičnom okruženju pa će njeno bogato iskustvo u području računovodstva i financija te entuzijazam i predanost poslu svakako doprinijeti daljnjem razvoju PwC-ovih usluga za klijente', navode iz tvrtke.

Završila je Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu te svoja stečena informatička znanja tijekom proteklih godina redovno nadopunjava stručnim usavršavanjima iz područja računovodstva, svjesna da računovodstvo ima ključnu ulogu, koja pomaže organizacijama u donošenju poslovnih odluka i upravljanju rizicima na temelju pravovremenih i točnih podataka.

Prilikom imenovanja je istaknula: 'Računovodstvena uloga u budućnosti će se značajno promijeniti zbog tehnološkog napretka, čestih promjena u zakonodavstvu i sve veće potrebe za analitičkim podacima. Ključni elementi pri tome će biti automatizacija i digitalizacija, uz korištenje umjetne inteligencije. Računovođe će se stoga morati prilagoditi novim alatima i tehnologijama te stalno nadograđivati svoje vještine kako bi ostali prepoznatljivi u dinamičnom poslovnom okruženju. Velik izazov ostaju i zaposlenici jer o njihovom zadovoljstvu, motiviranosti i radu ovisi uspjeh cijele organizacije, a to su svakako i moji prioriteti u narednom razdoblju.'