BAKER TILLY

Međunarodni revizori šutnuli zagrebačku podružnicu koja je radila za Todorića

13.10.2017 u 15:19

Bionic
Reading

Privatna revizorska tvrtka Baker Tilly Hrvatska d.o.o., koja je proteklih godina za Agrokor radila reviziju poslovanja tog koncerna, izbačena je iz globalne mreže tvrtke Baker Tilly International

‘Baker Tilly International objavio je da je Baker Tilly Hrvatska d.o.o., nezavisna tvrtka članica ove kompanije u Hrvatskoj, izašla iz globalne mreže 1. listopada 2017. godine. Baker Tilly Hrvatska d.o.o., tvrtka koja je na tržištu bila poznata kao Baker Tilly i prethodno pod imenom Baker Tilly Discordia, više nema ovlasti djelovati kao dio brenda Baker Tilly te se ne smije predstavljati kao član globalne mreže ili kao da je na bilo koji drugi način povezana s kompanijom Baker Tilly’, stoji u priopćenju ove globalne revizorske grupacije.

U nastavku su se ogradili od svih aktivnosti i usluga koje je nudila njihova hrvatska partnerska tvrtka.

‘Bivša tvrtka članica, koja je na tržištu u Hrvatskoj radila pod imenom Baker Tilly Hrvatska d.o.o., posebna je pravna osoba i sama je odgovorna za svoje djelovanje’, napominju.

Podsjetimo, ova vijest stiže nakon što je izvanredna uprava Agrokora objavila revizorsko izvješće za 2016. godinu, koje u mnogim segmentima odudara od onog što ga je za Agrokor, dok mu je na čelu bio Ivica Todorić, radila tvrtka Baker Tilly Hrvatska d.o.o.

Donedavna direktorica ove tvrtke, Bruna Discordia, od 2006. do 2008. radila je u Agrokoru, da bi kasnije rukovodila tvrtkom koja je radila revizorska izvješća za taj koncern. Tvrtka je u prošloj godini uprihodila 37 milijuna kuna, uz izdašnu dobit od 24,5 milijuna kuna.

  • +45
Fotografije koje su obilježile krizu u Agrokoru Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL