NAGLASAK NA VANJSKA TRŽIŠTA

Nova pojačanja u Podravci

04.02.2015 u 16:06

Bionic
Reading

Uprava Podravke imenovala je čelne ljude za dvije novoformirane regije, Europa i Adrija, te za projekt Food solution.'Ovim imenovanjima značajno smo osnažili naš tim koji će zasigurno ostvariti pozitivne iskorake na tržištima na kojima smo prisutni, a jednako tako proširiti poslovanje i na nova tržišta', istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić

Početkom ožujka poziciju starijeg potpredsjednika za regiju Europa u Podravki preuzet će Alexander Gerschbacher. Bit će zadužen za tržišta srednje i zapadne Europe.

Gerschbacher iza sebe ima respektabilno komercijalno, marketinško i menadžersko iskustvo u vodećim svjetskim kompanijama. U Podravku dolazi iz Heinekena gdje je posljednjih 15 godina uspješno obnašao niz odgovornih pozicija te je između ostalog upravljao poslovanjem ove multinacionalne kompanije u Austriji, Vijetnamu te Hrvatskoj. Prije no što je došao u Heineken, radio je na raznim marketinškim pozicijama u Kraft Jacobs Suchardu


Na poziciju starijeg potpredsjednika za Adria regiju imenovan je Milan Tadić koji je do ovog imenovanja bio zadužen za tržišta jugoistočne Europe. Novom funkcijom preuzima odgovornost za poslovanje Podravke na tržištu Hrvatske te tržištima jugoistočne Europe.

Tadić u Podravku dolazi 2001. godine. Između ostalog, radio je u Uredu Uprave kao stručni savjetnik za internacionalna tržišta, a zatim kao direktor službe Upravljanje međunarodnim ključnim kupcima. U periodu od 2005. do 2009. godine obnaša funkciju direktora sektora Tržište Centralne Europe. Iz Podravke prelazi u Tvornicu duhana Rovinj (Adris Grupa) gdje radi kao izvršni direktor prodaje nakon čega se vraća u Podravku na mjesto direktora sektora JIE.

Osim spomenutih imenovanja, Uprava Podravke donijela je odluku i o imenovanju starijeg potpredsjednika za Food solution. Riječ je o Peteru Fuchsu koji će ovim imenovanjem s početkom mjeseca travnja preuzeti upravljanje gastro segmentom odnosno projektom unapređenja i razvijanja proizvoda i servisa za ovaj brzorastući program, a pod nazivom Food solution.

Fuchs ima bogato tridesetogodišnje iskustvo u hotelijerstvu i turizmu te je bio na vodećim pozicijama u nekoliko poznatih hotelskih kompanija. Između ostalog, bio je predsjednik Uprave hotelske grupacije Falkensteiner u Hrvatskoj, F&B direktor za cijelu hotelsku grupaciju Steigenberger te regionalni direktor Mövenpick Njemačka.

Od travnja 2005. do kraja 2006. godine obnašao je funkciju člana Uprave Valamara, a od 2007. godine preuzeo je poziciju predsjednika Uprave Valamara s koje dolazi u Podravku.