MODERNIZACIJA ZGRADE

Pogledajte kako će izgledati obnovljeno sjedište Podravke

20.04.2016 u 11:02

Podravka

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Podravka

Bionic
Reading

Podravkina upravna zgrada u Koprivnici sljedeće bi godine trebala dobiti nov, moderan izgled, piše Podravski list. Rekonstrukcija će koštati 47 milijuna kuna

Iako iz kompanije zasad nema službenih informacija, doznaje se da su radovi na modernizaciji zgrade uvršteni u plan investicija za sljedeću godinu, a trajali bi otprilike godinu dana.

Djelomično će taj zahvat financirati kreditom odobrenim od EBRD-a, nešto vlastitim sredstvima, a dio će sufinancirati i Fond za energetsku učinkovitost. U planu je rekonstrukcija interijera, fasade i instalacija.

Upravna zgrada nije se obnavljala otkako je dovršena 1982. godine. Trenutno je kategorizirana u energetski razred D, što je daleko ispod propisa, prema kojima bi trebala biti barem u razredu B, piše Podravski list.

U predloženim rješenjima razmatraju se dvije mogućnosti - postizanje energetskog razreda A ili čak najvišeg, A+. Time bi se, ovisno o modelu koji bude izabran, gubici na energiji smanjili čak 60 do 80 posto, što će se drastično osjetiti na računima za režije.

Posebnost rješenja koje bi moglo biti usvojeno kao konačno je reprezentativan prostor na krovu zgrade, tzv. krovni paviljon s velikom terasom na kojoj će biti organizirani različiti događaji.