Petra jelenić

Pogledajte remek-djela nove Bluesunove majstorice slastičarstva

01.11.2017 u 21:08

Bionic
Reading

Majstorica slastičarstva Petra Jelenić nova je korporativna pastry chefica hotelijerskog lanca Bluesun Hotels & Resorts te predavačica na internoj Bluesun akademiji. Ova majstorica za slatko znanje je stjecala radeći u kuhinjama prestižnih hotelskih kuća u Hrvatskoj i inozemstvu, karijeru je brusila vodeći svoju slastičarnicu Mak na konac, a potom se okrenula konzultantskom poslu i razvoju svog slastičarskog brenda PJ

'Svojim rukama stvaramo hranu za druge ljude, koju će prinijeti ustima, što smatram iznimno intimnim činom i u potpunosti sam mu posvećena. Često, kad se uzrujam, kažu mi: 'Daj se smiri, to su samo kolači.' Onda se tek zainatim. Meni je to važno i mora biti najbolje što u tom trenutku mogu napraviti', opisuje se ova hrvatska majstorica slastičarstva koja obožava kreiranje, mirise i teksture.

'Nebitno mi je što radila - delikatne torte, mijesila prhko tijesto ili razvlačila savijače. Bitno mi je da stvaram', dodaje Jelenić, a radila je i u luksuznom hotelu u Dubaiju.  

Pastry chefica predavat će polaznicima Bluesun akademije koju je prije osam godina pokrenuo ovaj hotelski lanac.

'Koliko volim svoj poziv, volim i podučavati. Cijenim volju pojedinaca za slastičarstvom i ako mogu pomoći savjetom, receptom ili pokaznom radionicom, rado ću to učiniti', sažima Petra Jelenić

Slastičarski radovi Petre Jelenić
  • Slastičarski radovi Petre Jelenić
  • Slastičarski radovi Petre Jelenić
  • Slastičarski radovi Petre Jelenić
  • Slastičarski radovi Petre Jelenić
  • Slastičarski radovi Petre Jelenić
    +6
Slastičarski radovi Petre Jelenić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Bluesun Hotels&Resorts

Raditi je počela već sa 17 godina, čim je završila školu za slastičara. Danas postignuća svojih učenika gleda kao vlastiti uspjeh.

'Što nas je više kvalitetnih, slastičarska scena će se sve više mijenjati. Kroz Akademiju mogu direktno utjecati na kvalitetu slastičarstva. Mislim da mi je to najozbiljniji zadatak u karijeri, koji ne mogu dočekati', priznaje ona. 

Sajam cokolade u Parizu (1)
  • Sajam cokolade u Parizu (10)
  • Sajam cokolade u Parizu (11)
  • Sajam cokolade u Parizu (12)
  • Sajam cokolade u Parizu (13)
  • Sajam cokolade u Parizu (14)
    +18
Sajam čokolade u Parizu Izvor: Sipa Press / Autor: Sipa

S ove akademije, ističu iz Uprave Bluesun Hotels & Resortsa, poteklo je već nekoliko generacija vrhunskih učenika, od kojih je većina svoju karijeru nastavila upravo u ovoj hotelskoj kući.

Najavljuju kako će ponovno stipendirati učenike strukovnih škola koji se obrazuju u najtraženijim zanimanja u Hrvatskoj, a to su kuhari, slastičari i konobari. Ondje će učiti i raditi pod nadzorom vrhunskih gastro stručnjaka, executive chefa Bluesuna Tomislava Kožića, korporativne pastry chefice Petre Jelenić, korporativnog bar managera Damira Klisurića, glavnog sommeliera Jakova Tironija te internih trenera za restoransko poslovanje Srećka Sulića i Mladena Bartola.

TUI BLUE Jadran
  • TUI BLUE Jadran
  • TUI BLUE Jadran
  • TUI BLUE Jadran
  • TUI BLUE Jadran
  • TUI BLUE Jadran
Preuređeni hotel TUI BLUE Jadran dio je lanca hotela Bluesun Izvor: Licencirane fotografije / Autor: TUI BLUE Jadran