skroman dan

Samo dva milijunaša na burzi

Bionic
Reading

Nakon dva dana rasta, domaće tržište kapitala je tjedan započelo blago u crvenom, gdje među pet najlikvidnijih izdanja nije bilo dobitnika. Dionički indeks CROBEX je kliznuo 0,03 posto, dok je uži indeks CROBEX10 izgubio 0,3 posto na vrijednosti. Likvidnost je oslabila u odnosu na prosjek prošlog tjedna, te je protrgovano 7,4 milijuna kuna, sa svega dva milijunaša

Najlikvidnije izdanje je bila dionica Liburnia Riviera Hotela koja je pri 3,4 milijuna kuna prometa oslabila 0,4 posto, te nastavlja biti u fokusu investitora nakon vijesti o preuzimanju kompanije te u iščekivanju objave ponude za preuzimanje.

Među milijunaše se ugurala samo još dionica Podravke, s tek nešto iznad milijun kuna prometa i bez promjene cijene. Titula gubitnika dana ide dionici Tehnike koja je potonula 10 posto, vjerojatno kao posljedica realizacije dobitonosnih zarada, nakon što je prošli tjedan uzletjela čak 54 posto potaknuta viješću kako je Luxury Real Estate kupio 20 posto udjela u kompaniji.

Slabe izvedbe su imale i dionice Varteksa i Optime Telekoma koje su oslabile 4,6 posto i 3,5 posto. Na strani dobitnika se izdvaja dionica Jadrana sa skokom cijene od 5,4 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Dalekovoda i Atlantske plovidbe s rastom od 5,3 posto i 4,4 posto.

Dobitnik dana Jadran +5,43 16,50

Gubitnik dana Tehnika -10,0 180,00

CROBEX -0,03 1.891,36

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.