TRAŽIO UKIDANJE 'HARAČA'

Todorić silno želio da mu dođe Kosor

Bionic
Reading

Prošlotjedno potpisivanje kupoprodajnog ugovora u Vukovaru između HFP-a i Agrokora za Vupik, organizirano je u petak zbog silne želje Ivice Todorića da na skupu bude premijerka Jadranka Kosor, piše Poslovni dnevnik

Uz njegovu intervenciju čin potpisivanja ugovora je prilagođen premijerkinim obvezama i raspoloživu vremenu, a uz to se sretno poklopila činjenica da je u petak bila obljetnica međunarodnog priznanja Hrvatske.

Nakon protokolarnog dijela glavni akteri su, Kosor i Todorić, piše Poslovni dnevnik, imali prilike razgovarati i u četiri oka. Todorić je, kako se saznaje, otvoreno upozorio premijerku s teretom koji gospodarstvu sve više pričinjava vladina ustrajnost u odluci o kriznom porezu i višoj stopi PDV-a, što je sve navodno ilustrirao i na primjeru vlastitoga koncerna.

Zatražio je od predsjednice Vlade da sa svojim suradnicima i savjetnicima još jedanput razmotri i hitno ukine te namete kako bi se poboljšala konkuretnost domaćih tvrtki i prekinulo pad potrošnje koja ih guši.

Premijerka Kosor slične apele proteklih je dana čula i od Hrvatske udruge poslodavaca, u kojoj Todorić ima snažan utjecaj.