TRŽIŠTE KAPITALA

Trgovanje bez milijunaša, dionički indeksi blago u zelenom

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u utorak je zaključilo blago u zelenom teritoriju, pri čemu su oba dionička indeksa, CROBEX i CROBEX10, ojačala oko 0,2 posto. Od sektorskih indeksa najbolju izvedbu imao je indeks građevinskog sektora sa skokom od 2,3 posto, dok od gubitnika vrijedi izdvojiti indeks industrije s minusom od 0,6 posto

Likvidnost je bila skromna, sa svega 5,8 milijuna kuna u redovnom prometu, pri čemu nijedno izdanje nije ostvarilo milijunski promet. S 957 tisuća kuna prometa najlikvidnija je bila dionica Podravke, koja je pri tome ojačala 1,4 posto. Dionica je pozitivno reagirala na izjavu iz Atlantic Grupe kako će, u slučaju prodaje većinskog udjela u Podravci, oni razmotriti tu kupnju.

Nastavlja se nešto življe trgovanje u dionici Đure Đaković Holdinga, koja je prikupila 694 tisuće kuna prometa, uz dodatan rast cijene od 0,5 posto. Iznad pola milijuna kuna prometa bila je još samo dionica Hrvatskog Telekoma, koja je pri tome kliznula 0,2 posto u crveni teritorij.

Među dobitnicima svakako vrijedi izdvojiti dionicu Dalekovoda, koja je skočila 6,8 posto. Slijedile su je dionice Jamnice Atlantske plovidbe i Ingre, koje su ojačale redom 2,83 posto, 2,41 posto i 2,40 posto.

Značajniji pad cijene zabilježila je dionica inače slabije likvidne Vajde, koja je jučer potonula 9,1 posto na oko 110 tisuća kuna prometa, a pratila ju je dionica Tvornice stočne hrane s padom cijene od 5 posto, uz 133 tisuće kuna prometa.


Dobitnik dana      
Dalekovod      +6,79%           11,33
Gubitnik dana       Vajda               -9,09%        500,00
Crobex                                         +0,23%     1.691,94

Detaljnije o trgovanju na tržištima kapitala možete pročitati OVDJE