olakšanje U NOVČANIKU

Trgovine uvode novost koja će oduševiti kupce: Dovoljno je platiti jedan euro

15.10.2024 u 14:14

Bionic
Reading

Na blagajnama 2200 trgovina lanca Aldi u Njemačkoj bit će omogućeno podizanje gotovine odmah nakon kupnje

Riječ je o usluzi koja je dostupna u prodavaonicama brojnih drugih trgovačkih lanaca u Njemačkoj. Aldi Nord će ponuditi opciju podizanja novca po ostvarenju kupnje u vrijednosti od jednog eura, a bit će moguće podići od najmanje 10 do najviše 200 eura.

'Ova je usluga pravo olakšanje za kupce, posebno u regijama gdje su poslovnice banaka i bankomati rijetki. Sve Maestro i V-Pay Girocard kartice, debitne kartice kao i Master i Visa kreditne kartice su prihvaćene', tvrde iz Aldi Norda.

Ovaj koncept je najprije testiran u tri regije, a od ovoga tjedna je dostupan u svih 2200 poslovnica Aldi Norda u zapadnoj, sjevernoj i istočnoj Njemačkoj, piše Fenix-magazin.de. Ova opcija je važna 'kako bi se olakšao pristup gotovini, posebno u područjima s nedostatkom usluga', naglasili su.

Kod drugih njemačkih trgovaca je već neko vrijeme moguće na blagajnama podići gotovinu. No, u pojedinim slučajevima je potrebno kupiti robe u vrijednosti od najmanje pet do 20 eura. Iako u Hrvatskoj već desetljećima posluje nekoliko njemačkih trgovačkih lanaca, ovakve opcije nisu dostupne.